26. března 2018 • 17:52

Hořký konec Mareše ve Slovanu. Dal za podzim 16 gólů, i tak ho zatratili...

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožíval jedno z nejlepších období ve své kariéře. Možná úplný vrchol. Jenže přišel nečekaný pád strmě dolů. O kom je řeč? O útočníkovi Jakubu Marešovi. Na podzim byl ve Slovanu Bratislava nejlepším střelcem týmu. V 25 zápasech nastřílel 16 branek. Přesto se v zimě od vedení dozvěděl, že je až útočník číslo čtyři. „Nebylo vůbec fér, aby mi po vydařeném podzimu řekli takovou věc,“ vzpomíná v rozhovoru pro Profutbal.sk dnes už bývalý střelec Slovanu. Ze Slovenska odešel zklamaný a zakotvil v Polsku.



Byl to šok. Z hráče, který byl lídrem, dokázal nahecovat celý tým a dotáhl Slovan na druhou příčku zajišťující postup do play off o mistrovský titul, se stal během zimní pauzy odpadlík.

Přesněji řečeno až čtvrtou variantou. Bratislavský celek si totiž na jarní část pořídil čtyři nové útočníky. Mezi nimi vyčníval Slovinec Andráž Šporar z Basileje. Marešovy gólové trefy byly v tu ránu zapomenuty.

„S tím, že jsem najednou až čtvrtý v řadě, jsem se nedokázal vyrovnat a odešel jsem. A do lepšího,“ řekl Mareš o odchodu do polského Zaglebie Lubin.

Podle českého útočníka nebylo rozloučení se Slovanem zrovna přátelské. „Jsem ze staré školy a ctím zásady. Pokud se s někým ústně na něčem dohodnete, platí to. Bohužel, dnes už tomu tak není,“ pokračoval teplický odchovanec.

Na angažmá u slovenských sousedů bude vzpomínat s rozporuplnými pocity. Zatímco v Ružomberoku prožíval báječné období a v červenci minulého roku odcházel do Slovanu jako jeden z nejlepších střelců uplynulého ročníku, po zkušenosti se slovenskou metropolí mu nadšení vyprchalo.

„Na co budu nerad vzpomínat? Málo diváků na stadionech, umělé trávníky v Žilině a Trenčíně a chovaní Slovanu Bratislava,“ nebere si servítky 31letý fotbalista.

Jakub Mareš prožil sladkou premiéru. Druhým gólem v nastavení vyrovnal, přesto jeho Lubin padl
Jakub Mareš prožil sladkou premiéru. Druhým gólem v nastavení vyrovnal, přesto jeho Lubin padl

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud