3. září 2018 • 21:59

Karius poprvé v Turecku: Zákrok proti nájezdu i nešťastné vyběhnutí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od chvíle, kdy dvěma hrubkami pohřbil naděje Liverpoolu na vítězství v Lize mistrů, je Loris Karius ostře sledovanou figurou. Bývalá jednička klubu od řeky Mersey se v létě přesunula na hostování do tureckého Besiktase Istanbul a odbyla si svůj debut. A pocity z něj? Velmi smíšené...



V brance istanbulského klubu dostával ještě na začátku sezony prostor Utku Yuvakuran, dvacetiletý turecký talent. Ve čtvrtém kole proti Bursasporu, bývalému klubu Tomáše Necida, se už alemezi tyče dostala známá posila z Liverpoolu.

Zápas se pro Besiktas vyvíjel dobře, vyrovnané klání v 50. minutě překlonil na jeho stranu další bývalý hráč Reds, Ryan Babel. Karius podržel svůj celek dvěma úspěšnými zákroky, blýskl se především proti brejku Bursasporu, kdy na něj útočící hráč šel úplně sám.

Jenže sotva pět minut před koncem přišel zase průšvih. Karius udělal pár kroků z brány, aby pokryl centr Júsufa Erdogana, u míče byl ale dřív střídající útočník Diafra Sakho. Než se německý gólman nadál, míč z kopačky bývalého hráče West Hamu se už třepetal v jeho síti. Besiktas si tak z Bursy odvezl jen bod.

Většina fanoušků Liverpoolu, kteří inkasovaný gól hojně sdíleli na Twitteru, ale Kariuse za branku neviní. Kritika se tentokrát snesla na řízného stopera Pepeho. Bývalý zadák Realu Madrid Sakha neuhlídal a dal mu až příliš prostoru k zakončení.

"Cítil jsem se na hřišti jako doma, díky mým novým spoluhráčům," řekl 25letý gólman po zápase. "Ve druhém poločase jsme byli lepší, ale bohužel jsme vedení neudrželi. Ve zkratce, v Burse jsme ztratili dva cenné body," dodal.

Karius je oficiálně v Turecku na dvouletém hostování, "černobílí" jej ale podle klauzule ve smlouvě musí koupit za zhruba 10 milionů liber (285,5 milionů korun), pokud odehraje více než 50 % zápasů, ve kterých bude moci nastoupit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud