2. listopadu 2018 • 10:35

Bolt v Austrálii hrát nebude, s klubem se nedohodl na smlouvě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z angažmá bývalého fenomenálního jamajského sprintera Usaina Bolta ve fotbalovém týmu Central Coast Mariners definitivně sešlo. Australský klub oznámil, že se s dvaatřicetiletým olympijským šampionem nedohodl na podmínkách smlouvy a jeho působení ukončil.



Bolt vloni uzavřel bohatou atletickou kariéru a chtěl si splnit svůj sen - stát se profesionálním fotbalistou. V australském klubu byl od srpna na zkoušce, s týmem trénoval a v generálce na novou sezonu dokonce dvakrát skóroval.

Klub mu minulý týden údajně nabídl 150 tisíc australských dolarů ročně, což Boltovi agenti odmítli. Hvězdný Jamajčan byl následně dočasně vyřazen z kádru a společnou dohodu na platových podmínkách už se nepovedlo nalézt. Za nejhorší tým minulé sezony si tak Bolt vysněný soutěžní zápas nezahraje.

"Navzdory tomu, že se objevilo několik slibných potenciálních partnerů a sponzorů, jsme s Boltem přátelsky usoudili, že nebudeme schopni včas uzavřít dohodu. I tak bylo potěšením pracovat s Usainem, když usiloval o to, aby se stal profesionální fotbalistou," uvedl ve společném prohlášení s Boltem klubový majitel Mike Charlesworth.

Legendární jamajský sprinter Usain Bolt se snaží prosadit jako profesionální fotbalista
Legendární jamajský sprinter Usain Bolt se snaží prosadit jako profesionální fotbalista

"Byli jsme nadšeni, že olympijský vítěz ve sprintu a držitel světového rekordu byl v posledních osmi týdnech součástí našeho klubu. Šlo o vzájemně prospěšné partnerství, které zvýšilo zájem jak o Marines, tak o australskou ligu," dodal.

Bolt vzal konec v klubu sportovně. "Chtěl bych poděkovat majitelům, manažerům, zaměstnancům, hráčům i fanouškům Mariners za to, jak vlídně mě přijali. Přeji klubu v sezoně úspěch," uvedl Bolt.

O osminásobného olympijského vítěze a držitele světových rekordů v běhu na 100 a 200 metrů nedávno usiloval fotbalový mistr Malty, Bolt však nabídku dvouleté smlouvy od klubu FC Valletta odmítl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud