17. května 2019 • 12:21

Stanciovi hrozí Al Ahlí obří pokutou. Že neplatíme? To je lež, tvrdí klub

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem Nicolae Stancia je pěkně živo. Rumunský fotbalista, který během čtyř měsíců po odchodu ze Sparty nenašel mnoho štěstí v týmu Al Ahlí, měl podle rumunského serveru sport.ro saúdskoarabský tým opustit. Důvod? Celek se údajně dostal do finančních problémů a neplní závazky vůči svým hráčům. Jenže vedení klubu, ve kterém v minulosti trénoval například český kouč Karel Jarolím, s tímto tvrzením jasně nesouhlasí. Dokonce pohrozilo bývalému hráči pražské Sparty pořádným trestem.



V zimě přestoupil ze Sparty do Al Ahlí. Zlákala ho impozantní smlouva na 2,5 milionu eur ročně (téměř 65 milionů korun). Jenže rumunský fotbalista Nicolae Stanciu se rozhodl saúdskoarabský klub po čtyřech měsících opustit a chce lukrativní kontrakt ukončit. Důvod jeho odchodu? Nedostal žádný plat, pouze peníze, které obdržel při podpisu smlouvy.

V saúdskoarabském tisku se dokonce mluví o tom, že Stanciu není jediným hráčem, který nedostal zaplaceno a smlouvu chce údajně ukončit více fotbalistů. Vedení Al Ahlí se k celé situaci vyjádřilo s tím, že jde o lež!

„Všichni hráči mají vše zaplaceno. Kontaktovali jsme právníka klubu, aby se s případem Stanciu vypořádal. Hráč riskuje, že za to co udělal, bude potrestán. Může dostat obrovskou pokutu. Je to podobné, jako když Diego Costa odmítl trénovat s Chelsea, protože chtěl jít do Atlétika Madrid,“ sáhl klub k přirovnání.

Stanciu odmítl nastoupit v posledních dvou zápasech sezony. Ve čtvrtek chyběl v sestavě proti Al-Ettifaq (5:0) a hrát by neměl ani v pondělním utkání asijské Ligy mistrů proti uzbeckému Pachtakoru Taškent, který potřebuje Al Ahlí v přímém souboji o postup ze skupiny porazit.

„Když utečete, jen tím dáte klubu příležitost vás pokutovat. Oni na něco takového čekali, aby Nico udělal první krok, aby mu mohli snížit plat,“ tvrdí bývalý rumunský reprezentant Mirel Radoi, který rovněž působil v Saúdské Arábii v týmu Al Hilal.

Stanciu v dresu Al Ahlí stihl odehrát deset ligových utkání, v nichž vstřelil dvě branky. Tu druhou, když za aktuálně čtvrtý tým ligy nastoupil naposledy. Proti Al-Faysaly (4:1) otevřel v 11. minutě skóre střetnutí.

Nyní bývalý hráč Anderlechtu či Steauy Bukurešť touží po ukončení smlouvy. Pokud ale Al Ahlí prokáže, že platí, nebude to nijak snadný úkol. V současné době má rumunský reprezentant se saúdskoarabským celkem podepsaný kontrakt do 30. června 2021.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud