16. března 2020 • 04:40

Násilí, korupce a Ronaldinho. Za mřížemi bohem, fotbalem vyhrál sele

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PSG, Barcelona, AC Milán… a Agrupacion Especializada. Další zahraniční angažmá má brazilská hvězda Ronaldinho v paraguayské věznici kvůli použití padělaných dokumentů. V jihoamerické zemi ho sice zbavili svobody, ale ne fotbalu. Brazilec rozdává stovky autogramů a ve věznici se vedly velké debaty o tom, kdo si s ním bude moct zahrát.



Fotbal je v Jižní Americe jako náboženství a vítěz mistrovství světa, Copa América a Ligy mistrů je za boha. A je jedno kde. Ronaldinho se stal celebritou i ve svém aktuálním působišti, většinu z prvních dnů ve vězení strávil rozdáváním podpisů a bylo jedno, jestli spoluvězňům nebo dozorcům.

Zařízení Agrupacion Especializada není žádnou káznicí s přísným režimem, to už má blíž k hotelu. Ale jednu věznici s Ronaldinhem sdílí třeba obchodníci s drogami spojení se zabijáckým gangem PPC, jiní jsou zase odsouzeni za korupci, například bývalý šéf paraguayského fotbalu Gonzalez Daher či jeho syn Fernando Gonzalez Karjallo, někdejší šéf jednoho z ligových klubů.

Funkcionáři se ukázali v pátek, kdy se ve vězení hraje futsal. Karjallo dostal Brazilce do svého týmu, ten si půjčil boty od strážného a podle zpráv které z vězení přišly, vyhrál jeho tým 11:2. Ronaldinhova bilance nepřekvapí – 5 gólů a 6 asistencí. Cenou pro vítěze bylo grilované sele. 16kilový pašík přišel vhod tím spíš, že Brazilci moc nejely sušenky s čajem, které po uvěznění dostal na přivítanou.

„Chová se velmi dobře. Baví se s ostatními vězni, chodí po dvoře,“ popsal fotbalistův pobyt za mřížemi dozorce Blas Vera. „Venku“ se ale řeší, jak ho co nejrychleji dostat na svobodu. Ronaldinhův právník Adolfo Marin překvapil soud svojí upřímností, když veřejně prohlásil, že je jeho klient prostě a jednoduše hloupý a použití falešných dokladů byla jen vtipná souhra okolností.

Podle oficiální verze byl držitel Zlatého míče se svým bratrem zatčen poté, co se chtěl v Paraguayi zúčastnit charitativní akce, řeší se ale i jiné motivy. Brazilec má doma finanční potíže a podle tamních médií si do sousední země převedl v přepočtu miliony korun a chtěl požádat o azyl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud