7. července 2020 • 00:34

Dallas zasáhla nákaza, Ondráška a spol. vyřadili z turnaje MLS na Floridě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dallasu s českým útočníkem Zdeňkem Ondráškem do turnaje MLS na Floridě kvůli vysokému počtu nakažených hráčů koronavirem nezasáhnou. Dallas měl už před příjezdem do Orlanda v týmu tři pozitivní případy, testy v dějišti pak odhalily dalších deset infikovaných fotbalistů a jednoho trenéra.



Dallas měl podle původních plánů rozehrát turnaj ve čtvrtek s Vancouverem. Při první vlně povinných kontrol po příjezdu se ale v mužstvu objevilo šest nakažených hráčů, celý klub musel do karantény a duel byl odložen. Po dalším kole kontrol se počet případů ještě zvýšil.

„Rozhodnutí o tom, že se nezúčastní turnaje, je v nejlepším zájmu všech - hráčů Dallasu i dalších 25 týmů. Umožní nám dál dbát o zdraví a bezpečí fotbalistů a zároveň pokračovat v našem plánu,“ uvedl pro agenturu AP k vyřazení Dallasu komisionář MLS Don Garber.

V uzavřených hotelech v Disney Worldu na Floridě se dosud testům na koronavirus podrobilo 557 hráčů. Třináct výsledků bylo pozitivních, vedle desítky fotbalistů Dallasu se nákaza objevila i u dvou hráčů Nashvillu a jednoho z Columbusu.

Týmy zahájily přesun na Floridu, kde se soutěž po čtyřměsíční přestávce znovu rozběhne, před dvěma týdny. Celkem se v Orlandu mělo bez diváků odehrát 54 zápasů, program zahájí 8. července duel domácího Orlanda City s Interem Miami.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud