10. srpna 2020 • 10:43

Šaškárna, v lize končíme! běsní Králův šéf. Spartak srazily sporné penalty

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klauni! Končíme! Pořádně horko bylo po duelu 1. kola ruské ligy mezi Spartakem Moskva a Soči (2:2). Šéf domácího celku Leonid Fedun byl rozpálený doběla. Cítil velkou křivdu, když jeho svěřenci přišli kvůli dvěma penaltám o vedení 2:0 a brali ze zápasu nakonec jen bod. Majitel Spartaku, v němž působí český reprezentant Alex Král, dokonce prohlásil, že klub odstoupí ze soutěže.



Lepší start do nové sezony si snad ani nemohli přát. Fotbalisté Spartaku Moskva vedli po 10 minutách utkání 1. kola ruské ligy nad Soči 2:0. První branku vstřelil Alexander Sobolev, který následně vzpomněl při „oslavě“ na svou matku, která zemřela začátkem srpna. Následně zvýšil Jordan Larsson.

Do vítězného konce ale Spartak duel nedotáhl. V 15. minutě totiž snížil z penalty Dmitri Poloz, v samotném závěru utkání pak z dalšího pokutového kopu srovnal Christian Noboa.

Nutno podotknout, že podle dostupných záběrů jsou oba penaltové zákroky minimálně sporné, zejména pak v druhém případě. „Nová sezona, staré pořádky. Mlčet nebudeme. Budeme bojovat za Spartak,“ uvedl moskevský celek na svých sociálních sítích i s ohledem na dění v minulé sezoně, kdy rovněž v několika utkáních cítil křivdu.  

VIDEO| Penaltové zákroky v čase 1:46 a 2:53

Na to poukázal i hlavní trenér Domenico Tedesco. „Je mi líto, že se takové zápasy dějí. Není to poprvé. V minulé sezoně jsme odehráli několik zápasů za stejných okolností,“ podotkl německý kouč, ale zároveň také dodal, že jeho svěřenci měli proměnit více svých šancí.

Po utkání se ozval i nejvyšší zástupce Spartaku, majitel Leonid Fedun, který byl na sudího Vasilije Kazartseva značně rozezlen. Jeho výkon podle něj nebyl ani zdaleka objektivní. „Zítra (v pondělí) oznámím, že odstoupíme z ligy. Hrajte bez nás. Můžete to tak napsat. Nechci se účastnit organizovaného klaunství a utrácet peníze,“ přišel s rezolutním tvrzením Fedun.

Duel se dotkl i českého reprezentanta Alexe Krále, který odehrál plnou porci minut a v 85. minutě viděl žlutou kartu. „Musíme držet při sobě, to je teď nejdůležitější,“ napsal po utkání na svém Twitteru bývalý hráč Slavie s hashtagem впередспартак (do toho Spartak).

To, že sudí Kazartsev chyboval, dokládá i prohlášení předsedy rozhodčích RFS (Ruský fotbalový svaz) Victora Kashshaie.  „Bohužel udělal chybu v klíčové chvíli v 88. minutě. Nevidím v tom souboji žádné porušení pravidel,“ řekl Kashshai s tím, že Kazartsevovi již byla pozastavena činnost.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud