Jonáš Bartoš
19. prosince 2020 • 04:50

Krmenčík nehraje. Je to o kvalitě, řekl trenér. Bruggy hledají řešení

Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci listopadu vyběhl v základu proti Dortmundu, pak ještě dostal šanci v lize. Posledních pět zápasů ale ani ťuk. Michael Krmenčík v Bruggách vypadl ze sestavy, naposledy na něj nezbylo ani místo na lavičce, byť na čtvrteční zápas proti Mechelenu cestoval s týmem a šel i na předzápasovou rozcvičku. „S Michaelem jsme mluvili, uvidíme, co přinese lednové přestupové období,“ přiznal trenér Philippe Clement, že není vyloučený ani odchod českého útočníka.



Svou šanci zatím nedokázal chytit za pačesy. Dře, bojuje, na tréninku dělá všechno možné i nemožné, aby mezi smečkou vlčáků uspěl. Nicméně dle čísel Michael Krmenčík v Bruggách strádá a klubu už pomalu dochází trpělivost. Vedení belgického šampiona naznačilo, že by 27letý reprezentant v lednu mohl zamířit jinam.

„O situaci jsme s Michaelem mluvili. Doteď neodvedl to, co jsme my i on očekávali. Nemá to nic společného s jeho přístupem, ale s kvalitou. Uvidíme, co přinese lednové transferové okno,“ prohlásil poměrně otevřeně trenér Brugg Philippe Clement.

Český reprezentant v klubu ztrácí pozici, nezasáhl do pěti posledních zápasů. Ve čtvrtek na utkání proti Mechelenu sice cestoval s týmem a šel na rozcvičku, nicméně v šatně se těsně před utkáním dozvěděl, že nemá místo ani mezi sedmi náhradníky. Nezbylo mu nic jiného než se převléct a jít si sednout na tribunu. Podobně dopadl i v utkání Ligy mistrů na hřišti Lazia Řím (2:2).

Bruggy chtějí v zimě sehnat jiného útočníka, aby neoslabily kádr. Což může být problém. „V tuto chvíli jsou takové otázky předčasné. Za stejné peníze nedokážeme přivést nového útočníka, ceny na trhu jsou příliš vysoké. Nejdřív musí do týmu někdo přijít, jinak se naše jádro ještě zuží a to nechceme,“ prohlásil v minulých týdnech generální ředitel klubu Vincent Mannaert.

Český útočník Michael Krmenčík v utkání Brugg proti Borussii Dortmundu v Lize mistrů
Český útočník Michael Krmenčík v utkání Brugg proti Borussii Dortmundu v Lize mistrů

Klub do jeho přestupu z Plzně před rokem investoval rekordních šest milionů eur, nicméně v posledních zápasech dostává na hrotu přednost teprve devatenáctiletý talent Charles de Ketelaere.

„Na hřišti se pohybuje hlouběji, pro naše záložníky a křídla je takový styl hry snažší,“ pochvaloval si Clement přínos mladého hráče po výhře v Antverpách. „Splnil svůj úkol velmi dobře. Ale nepočítám jen s těmi, kteří nastupovali v předchozích týdnech, počítám s každým hráčem. Musíme reagovat na nejrůznější situace - covid, zranění, frekvenci zápasů. Všichni musí ukázat, že si zaslouží být součástí týmu,“ dodal belgický kouč.

Krmenčík bojuje v náročné konkurenci velmi ambiciózního týmu, který vede belgickou ligu, za podzim v Lize mistrů nasbíral ve skupině osm bodů a ze třetího místa prošel do jarních bojů v Evropské lize. Český útočník za necelý rok v klubu zasáhl do 19 zápasů, posbíral tři góly a tři asistence.

„Není úplně běžné, že Bruggy veřejně prohlásí, že hráč může odejít kvůli nedostatečné kvalitě,“ sdělil Sportu novinář nieuwsblad.be Bart Lagae. „Bruggy potřebují útočníka, který má dobrou techniku, dokáže udržet balon a rozdat přihrávky ostatním do volného prostoru. Michael je spíš útočníkem do vápna, který zakončuje na jeden dotyk. To ale není styl, jakým Bruggy hrají,“ dodal.

Krmenčík má v Bruggách smlouvu do léta 2022, variantou může být i hostování v jiném klubu. Explzeňský forvard sám ví, že nepříjemnou situaci musí řešit. Zvlášť s ohledem na mistrovství Evropy potřebuje pravidelně hrát, aby si udržel místo v národním týmu a šanci na nominaci na závěrečný turnaj.

SESTŘIH LM: Lazio - Bruggy 2:2. Drama až do konce, postup oslavil Řím
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Bruggy - Petrohrad 3:0. Belgičané dál ve hře o postup, Krmenčík nehrál
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Bruggy - Dortmund 0:3. Tři údery za 18 minut, pálil Haaland
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud