17. ledna 2022 • 14:25

Fakt máš slepice? ptali se Rusové Kuchty. Na sekyrku ale nedojde

Autor: šf, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to už známá věc: že Jan Kuchta je nejen špičkový fotbalista, ale platí také za vyhlášeného chovatele slepic, díky čemuž zásoboval spoluhráče vajíčky. Kromě nich pečoval s pomocí rodiny na statku u Jičína o další domácí zvířenu: králíky, kachny, husy... Nemohlo to tedy uniknout ani zástupcům Lokomotivu, kteří si ho proklepávali po všech stránkách.



„Měli o tom informace, ale chtěli to slyšet i ode mě. Ptal se mě na to sportovní ředitel. Tak jsem jim všechno potvrdil, nestydím se za to,“ říká kanonýr. „Smáli se, nevěřili tomu.“

Právě relax i koníček v jednom si teď bude muset na čas odpustit. Z venkova se přesune do třináctimilionové metropole. „K mému životu slepice patří, byl jsem zvyklý k nim ráno chodit, pak zase po tréninku, vyčistil jsem si hlavu,“ ohlíží se.

„Bude to chvíli trvat, ale zvyknu si, bude to v pohodě,“ předpokládá. Žádnou „daču“ na jeho hobby mu v Lokomotivu asi nevyčlení. „Tam by to bylo těžký, je tam minus sedmnáct, musel bych mít nějakou zateplenou halu,“ směje se. Kdo se nyní o jeho oblíbence postará?

„Asi nastávající panímáma,“ reaguje pohotově útočník, jehož partnerka Barbora je dcerou mladoboleslavského bosse Josefa Dufka. Ten má se svou manželkou u Sobotky farmu plnou zvířat a jejich koně sbírají úspěchy v dostihových kláních. „Nejspíš to bude na rodině, už s tím počítají. Takže žádná sekyrka, žádné hlavy dolů, pěkně se to nechá,“ uklidňuje Kuchta své slípky. „Počkají, až budu doma a zase se jim budu moc věnovat.“

Příprava s „trenérem“ Gastonem

Než se Jan Kuchta vydal za výpravou Lokomotivu, nezahálel. Z Moskvy dorazil individuální plán, který svědomitě plnil. A to i díky soukromé posilovně, již vybudoval prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek, jeho budoucí tchán.

Ten zároveň zajistil i dohled spolehlivého „kondičního trenéra“, v jehož přítomnosti by neošidil dávky opravdu nikdo. Na Kuchtu totiž dohlížel Gaston, robustní zástupce plemene Tosa-inu, v Japonsku původně vyšlechtěného pro psí sumo. „Má mě rád, pořád mě očuchává a olízává, ale hořela mi koudel. Pět kilometrů jsem měl na hodinkách hned,“ směje se Kuchta.

TOP 5 gólů Jana Kuchty za Slavii: dorážky i super hlavičky
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Slavie za podzim: Stanciův přímák i Kuchtovy parády
Video se připravuje ...

Ligová esa pro zahraničí: Posunou se v zimě slávisté, Beauguel nebo Hložek?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud