Michal Koštuřík
Premium
15. července 2023 • 10:56

Čecho-Belgičan novým Juráskem? Chci reprezentovat jako táta, říká Kubr

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žije nevšední život. S českým tátou, italskou mámou, rodištěm v Belgii, aktuálním působištěm v Norsku za polárním kruhem a tajnou touhou stát se novým Davidem Juráskem. Lucas Kubr (19), znáte ho? Pro tuzemský fotbal objevil rychlého levého beka z Bodo/Glimt teprve nedávno kouč Radek Bejbl. Rodák z vlámského města Tongeren je pro Jana Suchopárka variantou na Juráskovu pozici v nově se tvořící reprezentaci U21. „Česko je můj druhý domov, ale všude jsem cizinec,“ poutavě vypráví v rozhovoru pro iSport.cz.  



Pozor, dost blízko bylo ještě před pár dny mladíkovo hostování v české lize, podle informací iSportu konkrétně v Českých Budějovicích. Celá věc ale prý nakonec padá. Stále je tedy možné, že sympaťák Lucas Kubr dorazí do Česka na začátku srpna s norským celkem k odvetě druhého předkola Konferenční ligy na Letné proti Bohemians. Byť jako náhradník.

Za áčko Bodo/Glimt jste od loňského léta odehrál dosud jen šestnáct minut, dvě v norské lize a čtrnáct v tamním poháru. Jaká je tedy vaše pozice?
„Trénuju každý den s áčkem, někdy chodím na lavičku a taky hraju zápasy za béčko. Máme teď široký kádr a hodně hráčů posílá klub na hostování. Já určitě taky půjdu. Chtěl bych, aby to bylo co nejdřív. Myslím, že na zápas s Bohemkou už v Norsku nebudu. Prezident a trenér říkají, že mám na to, abych někde hrál, ale v Bodo jsou na mé pozici dva reprezentanti, starší a zkušenější. Mám trošku smůlu.“

Hned po příchodu jste tušil, že bude složité dostat se do sestavy?
„Zpočátku hrál na levém beku pravonohý hráč, tak jsem si myslel, že v další sezoně půjde napravo a já nalevo. Ale bylo to složité. Koupili nového levého beka a o týden později podepsal další. Taky zkušený, s více než sto zápasy v dánské lize. To pro mě bylo znamení, že to bude těžké. Situace pro mě nyní není ideální. Navzájem jsme domluvili, že půjdu někam na hostování.“

Ve hře byly podle našich informací České Budějovice, ale nejspíš to nedopadne. Lákalo by vás jít do Česka, kde jste nikdy nepůsobil?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud