22. července 2023 • 09:30

Neskutečný Messi! Debutem pobláznil hvězdy. Získal i největšího fandu CR7

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lionel Messi si ihned podmanil Ameriku. Výjimečný Argentinec hned při svém prvním startu za Inter Miami přesvědčil Spojené státy o tom, že je nejlepším fotbalistou všech dob. Jako střídající hráč rozhodl o výhře svého klubu 2:1 nad Cruz Azul brilantním přímákem v 90+4. minutě. „ÚŽASNÝ,“ komentoval výstavní trefu LeBron James, jenž se před utkáním s Messim objal. Pozadu však nezůstala ani plejáda dalších hvězd.



Dlouho očekávaná premiéra kapitána mistrů světa jednoduše nadchla. Vyprodaný stadion Interu Miami se dočkal sedminásobného vítěze Zlatého míče v 54. minutě utkání s Cruz Azul v rámci letního Leagues Cupu, kterého se účastní týmy z MLS a mexické nejvyšší soutěže. Jednadvacet tisíc fanoušků v tu chvíli šílelo nadšením.

Legenda Barcelony s ničím neotálela a ihned předvedla své schopnosti. Za vyrovnaného stavu si Lionel Messi v nastaveném čase vybojoval volný přímý kop z pětadvaceti metrů. „Jestli ho promění, začnu být jeho fanouškem,“ pronesl v tu chvíli do kamery Youtuber IShowSpeed, jenž je fanatickým příznivcem Cristiana Ronalda.

Božský Argentinec ve své parádní disciplíně nezklamal a brilantní trefou vystřelil Interu Miami první vítězství od 8. června. Floridský stadion, zabarvený do růžova, se ponořil do euforie. Kamery zabraly i přítomné hvězdné fanynky, Serenu Williams a Kim Kardashian.

„ÚŽASNÝ,“ komentoval gól na svém Twitteru společně s emotikonem kozy, která je zkratkou pro vyjádření uznání, že je dotyčný nejlepším všech dob, LeBron James. Hvězdný basketbalista Los Angeles Lakers a minoritní akcionář Liverpoolu byl již před výkopem zachycen v objetí s Messim.  

„Neskutečný,“ reagoval další basketbalista Patrick Beverley.

Carli Llody, dvojnásobná mistryně světa a zlatá medailistka z olympijských her z Pekingu a Londýna s ženským fotbalovým týmem USA, si vystačila se samotným emotikonem kozy.

Pozadu nezůstal ani držitel dvou prstenů pro vítěze NFL Patrick Mahomes. „Šílenec!“ vyjádřil své pocity quarterback Kansas City Chiefs.

Sám autor překrásné branky byl po utkání nadmíru spokojený. „Pro sebevědomí kabiny je naprosto stěžejní, že jsem začal zrovna takovým způsobem. Všichni pracují skvěle od chvíle, co jsem se připojil,“ pochvaloval si Messi.

David Beckham, spolumajitel Interu Miami, radostí jen zářil. „Abych byl upřímný, když jsem viděl, že máme k dispozici volný kop, bylo to znamení, že bychom měli vyhrát. Pokud máte někoho jako je Leo na hřišti… Opravdu mimořádný večer. Pro zemi i ligu to hrozně moc znamená,“ vyzdvihl Messiho sám bývalý vynikající exekutor standardních situací.

Společně s Messim debutoval za Inter Miami i další bývalý kapitán Barcelony Sergio Busquets. Řady bývalých hráčů Blaugranas by přitom na Floridě měli již brzy rozšířit Jordi Alba s Andrésem Iniestou. V jednání je i příchod Luíse Suaréze.

Jisté je, že Messiho americká show teprve začíná.

Nejlepší hráči historie? Pelé, Messi, Maradona… a rodák z Moravy, který záhadně zemřel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud