22. července 2023 • 07:00

Messiho gólová tečka! Při debutu za Miami okamžitě pálil: Bylo to znamení

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stylovější entrée by vymýšlel těžko. Slavný Lionel Messi se prosadil hned při prvním startu za Inter Miami. V každoročním Leagues Cupu, kde se potkávají týmy z MLS a mexické soutěže Liga MX, přispěl k vítězství svého nového zaměstnavatele nad Cruz Azul. Z přímého kopu v 94. minutě poslal míč do sítě a poprvé gólově pobláznil Spojené státy, navíc při svém premiérovém startu. Nová éra veleúspěšného Argentince začíná.



Když vyrůstal s míčem u nohy, o takových momentech jistě snil. Závěr zápasu, všechna odpovědnost na jeho zádech. Prásk! Vymalováno, rozhodnuto.

„Věděl jsem, že to je poslední akce v základní hrací době. Chtěl jsem skórovat, abychom se vyhnuli penaltám a zajistili si tři body, protože to byl důležitý zápas a toužili jsme turnaj odšpuntovat výhrou,“ vznášel se po úspěšném kopu Messi v rozhovoru pro Apple TV.

Jeho trefa ze standardní situace v samotném závěru zápasu rozpumpovala už tak fotbalem nadržené Miami. V MLS přistála hvězda elitního formátu, loňský mistr světa, který si rozhodně nepřišel užívat aktivní důchod. Pořád to má v sobě. Chce rozhodovat, diktovat tempo hry. A bez problémů to prokázal hned při svém debutu, kdy na hřiště navíc přicházel až z lavičky.

„Pro sebevědomí kabiny je naprosto stěžejní, že jsem začal zrovna takovým způsobem. Všichni pracují skvěle od chvíle, co jsem se připojil,“ nemůže si argentinský fotbalista vynachválit nový tým.

Spoluhráče šokoval už tím, že na ně při trénincích spustil solidní angličtinou. Teď potěšil jistě i Davida Beckhama, který ho při oficiálním představení v Interu radostně vítal. Věděl, že přítomnost šestatřicetileté hvězdy pozvedne úroveň zámořské soutěže. První utkání mu ani nemohlo poskytnout lepší důkaz.

„Abych byl upřímný, když jsem viděl, že máme k dispozici volný kop, bylo to znamení, že bychom měli vyhrát. Pokud máte někoho jako je Leo na hřišti… Opravdu mimořádný večer. Pro zemi i ligu to hrozně moc znamená,“ přitakal Beckham, spolumajitel týmu, který Messiho zlanařil.

Evropské fanoušky nevysokého Argentince teď čekají noční budíky. Zjevně se ovšem vyplatí.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud