Jakub Plaskura
26. července 2023 • 14:28

Messi gólově pokořil stý klub v kariéře, hrál i Busquets. Dorazí rival z Realu?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli někdo pochyboval, že spojení Lionel Messi a Miami nemusí fungovat, byl na omylu. Božský Argentinec od začátku svého amerického angažmá dokazuje svou fotbalovou extratřídu. Ve druhém klání základní skupiny Leagues Cupu pomohl zdemolovat dvěma góly a asistencí Atlantu. Superlativy se na něj snáší z hráčské kabiny i od trenéra Gerarda Martina.



Atlanta je v tabulce MLS sice poměrně výrazně před Miami, které uzavírá pomyslný peloton celé ligy, ale to vše platilo před příchodem Lionela Messiho.

V Leagues Cupu, kde se tradičně utkávají celky z americké a mexické nejvyšší soutěže, nejprve Miami přemohlo Cruz Azul. Byl to Messiho předkrm, protože do utkání naskočil až jako střídající hráč, přesto v nastavení rozhodl o výhře 2:1.

Zápas s Atlantou už absolvoval od začátku a soupeřům se o argentinském fantomu bude zdát možná ještě dalších několik dní. Po 22 minutách Miami vedlo 2:0, oba góly vstřelil bývalý hráč Barcelony a PSG.

Ve 13. minutě navíc legendární Argentinec umně přiťuknul míč Josefu Martínezovi, ale venezuelský forvard v zakončení selhal. Přesto se mistr světa z Kataru v utkání dočkal i gólové asistence, když poslal na začátku druhé půle přesný pas na Roberta Taylora a ten krásným „angličanem“ o tyč upravoval na konečných 4:0. Finský záložník vstřelil v zápase rovněž dva góly a zdá se, že si s Messim na trávníku porozuměl velkolepě.

„Myslím, že slova jsou zbytečná. Každý vidí, co na hřišti dělá. S míčem u nohy umí prostě všechno. Správně se rozhoduje a přináší do týmu tolik kvality, že se to těžko popisuje. Že s ním mohu hrát, je splněný sen,“ pěl ódy na svého nového spoluhráče Taylor.

Miami s Messim je úplně jiný tým, který by měl tabulkou MLS postupně stoupat. V pohárovém klání s Atlantou už v základní jedenáctce nechyběl ani Sergio Busquets a fanoušci čekají, až se do hry zapojí i další barcelonský Messiho kamarád Jordi Alba. Spekuluje se rovněž o příchodu Luise Suáreze, Andrése Iniesty či někdejšího rivala zmíněné hvězdné partičky Sergia Ramose, který proti Messimu a spol. válčil v barvách Realu Madrid. V Miami by se zkrátka mohl utvořit pod rukama spolumajitele Davida Beckhama jakýsi dream team veteránů.

Důležité jsou však výkony na hřišti a Messi jednoznačně povýšil hru Miami o několik úrovní. Dva góly do sítě Atlanty navíc znamenaly pro rodáka z Rosaria další milník. Atlanta totiž byla stým klubem, který Messi během své kariéry gólově pokořil.

Po svém chválil Messiho také trenér týmu Gerardo Martino, jenž vedl v letech 2014-16 argentinskou reprezentaci, takže už dříve s Messim pracoval. Nyní ocenil na svém hvězdném krajanovi i notnou dávku týmovosti. „Na Lionelovi bylo vidět během zápasu, jak se snaží řídit své spoluhráče. To je věc, kterou dělá i na tréninku. Pomáhá klukům a dělá je lepšími.“

Miami už má jistý postup do další fáze Leagues Cupu, kde se začátkem srpna utká Messiho parta s někým z trojlístku Houston Dynamo, Orlando City či Santos Laguna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud