Michal Koštuřík
Premium
9. září 2023 • 15:36

Stejskal trénoval i s Haalandem: Neřekl bych, že bude takhle dobrý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V mistrovském Salcburku se jedničkou nestal, v provinčním Tirolu už ano. Adam Stejskal (21) chytá od nové sezony pravidelně rakouskou bundesligu a může vzpomínat na časy, kdy trénoval s bombarďákem Erlingem Haalandem. „V tu dobu bych určitě neřekl, že z něho bude nejlepší útočník v Evropě,“ vzpomíná na útočníka Manchesteru City v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.   



Když se jmenujete Stejskal, je váš fotbalový směr jasně daný. Jdete do brány. I když Adam Stejskal nemá kromě příjmení nic společného s bývalým reprezentantem Janem a ani s jeho úplným jmenovcem ze Slavie (toho času na hostování ve Vyškově), navléká rukavice taky. Brněnský rodák, jediný Čech v rakouské nejvyšší soutěži, aktuálně usiluje o post jedničky v reprezentaci U21.

Čelíte dotazům, jestli je legendární Jan Stejskal, opora Sparty a reprezentace, váš příbuzný?
„Už se mě ptali, jestli je to můj táta. Ale je to jen shoda jmen, i když on je taky původem Brňák. Ani s mladším Honzou se neznám, nikdy jsme se nepotkali. Je zajímavé, že je nás tolik Stejskalů a všichni jsme brankáři.“

Pět sezon jste patřil Red Bullu Salcburk, slavné rakouské továrně na talenty. Které pozdější hvězdy jste poznal zblízka?
„V Lieferingu jsem hrál s Dominikem Szoboszlaiem (dnes Liverpool) a když jsem občas trénoval s áčkem Red Bullu, potkal jsem Erlinga Haalanda. Od sedmnácti let jsem byl v týmu s Benjaminem Šeškem (útočník Lipska). Salcburk je největší evropská továrna na mladé hráče.“

Takže vám Haaland dával góly.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud