21. září 2008 • 20:59

Fotbalisté Iráku trénovali v Bagdádu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Iráku si po pěti letech zatrénovali v Bagdádu. Úřadující asijští šampioni se ve vlasti nepřipravovali od invaze v roce 2003.



Na dnešním dvouhodinovém tréninku na bagdádském stadionu Aš-Šaab přivítal trenér Jorvan Vieira třicet fotbalistů. Iráčtí hráči se doposud připravovali na mezistátní zápasy v zahraničí, například v Jordánsku.

Brazilský kouč, který tým loni dovedl k senzačnímu triumfu na asijském mistrovství, původně kvůli chaotickému vedení iráckého fotbalu po šampionátu u týmu skončil. Nedávno však podle agentury AP po sérii nevydařených klubových angažmá podepsal novou roční smlouvu.

Reprezentační trénink nebyl první fotbalovou akcí, kterou iráčtí fanoušci v posledních týdnech na stadionu Aš-Šaab viděli. Na konci srpna se v Bagdádu uskutečnilo první ligové finále po pěti letech. Do té doby se o šampionovi rozhodovalo v bezpečnějších a klidnějších kurdských městech.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud