Stanislav Hrabě
16. listopadu 2014 • 11:11

Miliardy za náhradníka? Balea chce Mourinho i United

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Částka 90 milionů liber (přes tři miliardy korun) jako odstupné Realu Madrid a plat 300 tisíc liber týdně (10,5 milionu korun), tak zní nabídka Manchesteru United, jehož vedení láká velšského internacionála Garetha Balea. Po jeho skvostné levé noze zatoužil ale i trenér Chelsea José Mourinho a byl by ochoten obětovat belgický poklad Edena Hazarda. Nejdražšímu obchodu v historii však není nakloněn ani jeden z hráčů. Zatím. Peníze už změnily lecjaké postoje.



Velšský levonohý bijec Gareth Bale nemá v základní sestavě Realu Madrid místo, vytlačil ho z ní španělský talent Isco. Manchester United nemůže nabrat dech, potřeboval by fouknout do měchu. Ideální konstelace na přestup, který by zahýbal Evropou. Zvláště když by byl vyšperkován astronomickou částkou 90 milionů liber (přes tři miliardy korun) odstupného.

Anglická média prezentovala odchod Garetha Balea z Realu Madrid jako spekulaci španělských kolegů, španělské noviny ji zpětně tiskly. Možná bylo přání otcem nápadu, ale je pravda, že do sebe všechno náramně zapadá. Bale v bílém baletu netančí, Isco drží jeho místo a mužstvo jede. Manchester United potřebuje nabudit, peníze na rekordní transfer jsou, proč by se to nemělo podařit?

A to ještě vstupuje do hry José Mourinho, portugalský kouč Chelsea FC, lídra Premier League, jehož slabost pro velšského reprezentanta je dobře známá. Když se navíc objevuje, že by byl ochoten obětovat belgickou primabalerínu Edena Hazarda, což prý vyvolalo ve vedení madridského klubu neskrývané potěšení, nebyla už žádná překážka: Bale se vrací do Anglie!

Logická konstrukce ovšem ještě není skutečností. „Zvěsti o Manchesteru United jsou nesmysl,“ nechal se slyšet Baleův agent David Manasseh, jenž zastupuje společnost Stellar Group. Spekulace, že by se Bale měl vrátit do anglické Premier League, označil za smetí. „V Madridu se mu líbí a daří, všechno pokračuje, jak má,“ zdůraznil Manasseh.

Další rozbušku k jejich rozmetání přiložil belgický reprezentant Eden Hazard. „Když jsem odcházel z Lille, byla Chelsea moje první volba a nyní vím, že to bylo správné rozhodnutí,“ prohlásil s důrazem, jenž nedával prostor k sebemenšímu odporu. „Chelsea byla můj vysněný klub, jsem tu už třetí rok a jsem naprosto spokojený. Nesmírně mě baví hrát v tomto týmu,“ téměř se rozplýval nad štěstím, kterého se mu dostalo.

Znalci zákulisí velkého fotbalového byznysu to však označují jen za oťukávací první kolo, kdy se zainteresované strany seznamují se záměry partnerů. Jestliže prý je Manchester United ochoten vydat částku, která by byla historickým rekordem na přestupovém trhu, za hráče, jenž nemá místo v základní sestavě, tak je dohoda jen otázkou času.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud