22. července 2018 • 04:40

Real ukázal miliardový talent. Brazilec chce hned uspět mezi hvězdami

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně představen. Brazilský talentovaný fotbalista Vinicius Júnior se dočkal oficiálního uvedení do dresu Realu Madrid, ačkoliv ho klub koupil z Flamenga už v minulém roce za 45 milionů euro (1,16 miliardy korun). Před týdnem totiž dosáhl osmnácti let a transfer tak mohl být dle regulí FIFA zkompletován. „Nikdy nemyslím na selhání, jen na úspěchy a výhru všeho možného,“ vzkázal sebevědomý mladík, že je v Realu připravený uspět.



Mladý Vinicius vyrostl na předměstí Rio de Janeira zvaném Sao Goncalo. Od deseti let oblékal dres akademie Flamenga, kde upoutal mládežnické kouče již od prvního tréninku a ve třinácti byl poprvé povolán do brazilské reprezentace U15.  

S ní následně vybojoval titul na šampionátu do patnácti let, k němuž přispěl šesti góly a pěti asistencemi v šesti duelech.

Dále pak zazářil na mládežnickém turnaji Copa Sao Paulo hráčů do dvaceti let, kde nastoupil jako teprve šestnáctiletý a mezi staršími fotbalisty dominoval. A jen několik týdnů poté dovedl Brazílii k vítězství na mistrovství Jižní Ameriky do sedmnácti let. Se sedmi trefami se navíc stal nejlepším střelcem turnaje a zároveň převzal ocenění pro nejlepšího hráče. Navzdory tomu, že za sebou měl pouze jediný start za A tým Flamenga, ho před rokem odkoupil Real Madrid.

Vinicius ještě minulou sezonu zůstal v Brazílii, za áčko Flamenga naskočil v brazilské Sérii A celkem do 37 duelů, zaznamenal sedm přesných zásahů a čtyři asistence. Na hřišti ho zdobí především rychlost a vytříbený driblink.

Nová posila Realu, mladý brazilský talent Vinicius, s prezidentem klubu Florentinem Pérezem
Nová posila Realu, mladý brazilský talent Vinicius, s prezidentem klubu Florentinem Pérezem

Představitelé „bílého baletu“ zvažovali, že mladý talent znovu pošlou na hostování. Vinicius, kterého v pátek oficiálně představili veřejnosti na stadionu Realu Madrid jako novou posilu, tuhle možnost vyvrátil. „Zůstávám s prvním týmem Realu Madrid,“ prohlásil. „Budu hrát nějaké zápasy s Castillou, abych se co nejrychleji adaptoval,“ zmínil mládežnický tým Realu.

Mladý útočník věří, že jeho kariéra ve Španělsku půjde dál nahoru. „Můžu dělat všechno, co ve Flamengu, a ještě lépe. Ukážu, že jsem připravený hrát, co nejdřív budu moct. Vím, že adaptace nebude jednoduchá, ale jsem připraven udělat vše, co bude třeba. Přicházím z Flamenga, dalšího klubu, kde je na hráče velký tlak. Mám kolem sebe lidi, kteří jsou tady se mnou proto, aby mi pomohli. Nikdy nemyslím na selhání, jen na úspěchy a výhru všeho možného,“ vzkázal odhodlaně.

Vinicius s mužstvem už týden trénoval, pod novým koučem „bílého baletu“ Julenem Lopeteguim se chystal před odletem na International Champions Cupem ve Spojených státech.

„Fotbal je tady trochu jiný, ale kouč Lopetegui mi moc pomáhá, říká mi, co musím dělat, abych se zlepšil. Tohle je nejlepší příležitost, jakou může fotbalista mít. Obětuji hodně, abych ukázal, že si tuhle příležitost zasloužím. Obětavost pro mne není ničím novým. Pocházím z velice prosté rodiny a jsem velmi hrdý na to, co všechno pro mne udělala a na hodnoty, kterým mne naučila,“ pravil Vinicius.

Na tiskové konferenci, kde byl představen jako nová posila slavného španělského klubu, s ním seděl i někdejší brazilský útočník Ronaldo. "Vincius je hráč s obrovskou kvalitou a talentem, jde o největší příslib pro budoucnost brazilského fotbalu. Přijel jsi do skvělého domova,. Když jsem tady hrál fotbal, šlo o mé nejšťastnější období v kariéře, také jsem zde dosáhl svých nejvýznamnějších úspěchů," připomněla brazilské legenda svou 4,5 roku dlouhou éru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud