26. července 2018 • 04:40

Čekání na Ronaldovu náhradu. Seznam se tenčí, přijde Cavani?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou éru odstartuje v příští sezoně slavný Real Madrid. Jeho největší hvězda posledních let, Cristiano Ronaldo, totiž zamířila do Juventusu a žádná velkolepá posila ji zatím v šatně španělského giganta nenahradila. Trenér Julen Lopetegui tak musí řešit, jak „jiný“ Real poskládat. Společně s Ronaldem totiž nenávratně zmizela i spousta gólů. Mezi probírané střelce, kteří by chybějící trefy mohli přinést, aktuálně přibyl i elitní střelec z PSG Edinson Cavani.



Real před pár dny odletěl na soustředění do USA, kde jej čeká skvěle obsazený přípravný turnaj. "Bílý balet" se postupně utká s Manchesterem United, Juventusem a AS Řím, do ostrých zápasů vstoupí v půlce srpna, kdy jej v boji o evropský Superpohár vyzve městský rival Atlético. Krátce nato se už rozběhne i španělská liga, v Madridu proto na doplnění kádru zase tolik času nemají.

Po Ronaldově odchodu do Juventusu se okamžitě vyrojila řada spekulací, zahraniční média jako by se předháněla v tom, kdo přijde se zvučnějším jménem. Neymar, Mbappé, Kane, Lewandowski...

V kádru Realu je ale zatím klid. Kouč Julen Lopetegui, který před sezonou nahradil úspěšného Zinedina Zidana, vzal do šestadvacetičlenného kádru pro soustředění jen čtyři nové tváře. Z Luhansku přišel ukrajinský brankář Andrij Lunin, z Realu Sociedad pravý bek Alváro Odriozola. Po návratu z hostování dostal šanci útočník Raúl de Tomás a nejnověji madridský celek přivedl do ofenzivy ještě osmnáctiletého Brazilce Viniciuse z Flamenga.

Žádná superhvězda, jejíž příchod se tolik očekával, se však vedle Benzemy, Modriče nebo Balea dosud neobjevila. Třeba konkrétně v Neymarově případě popřel vyjednávání samotný Real.

„Žádnou takovou nabídku neplánujeme, mezi oběma kluby jsou mimořádné vztahy, takže pokud bychom uvažovali o přestupu hráče z PSG, kontaktovali bychom nejprve klub,“ uvedl aktuální vítěz Ligy mistrů v oficiálním prohlášení a alespoň částečně utnul spekulace.

Nereálný je i příchod Kyliana Mbappého, v Paříži o svůj klenot, který zazářil na světovém šampionátu, rozhodně nechtějí přijít. Nijak se neposouvá ani situace kolem Edena Hazarda z Chelsea, Kane nebo Lewandowski zase mají ve svých klubech výsostné postavení a není lehké (ani levné) je přivést.

Portugalec Cristiano Ronaldo odvádí zraněného Edinsona Cavani během osmifinále MS
Portugalec Cristiano Ronaldo odvádí zraněného Edinsona Cavani během osmifinále MS

Možná tak Real nakonec uspěje až u posledního z nabitého útočného tria PSG. Podle španělského serveru AS by totiž mohl Ronalda zastoupit uruguayský střelec Edinson Cavani. Schopnosti k tomu má – jen v poslední sezoně nasázel za francouzského mistra v osmačtyřiceti zápasech 40 gólů. A zahrát si v dresu "bílého baletu" vždycky bylo jeho snem, který si dosud nesplnil.

Na rozdíl od Neymara nebo Mbappého - na nichž chce PSG postavit svou budoucnost - by k odchodu jednatřicetiletého Cavaniho kluboví šéfové v případě dobré nabídky určitě byli svolnější. Pařížanům by možný prodej navíc mohl po loňském rozhazovačném létě pomoct i s ohledem na finanční fair-play.

Server AS míní, že by PSG svého střelce nechalo jít za necelých 100 milionů eur. Problém však může představovat Cavaniho vysoký plat, Uruguayec by údajně požadoval 12 milionů eur ročně (312 milionů korun).

Po Ronaldovi každopádně v útoku Realu stále zůstává uvolněné místo, přímo na hrot má nový kouč aktuálně k dispozici kromě Benzemy ještě zmíněného de Tomáse a Borju Mayorala. Na křídle by měl víc prostoru dostat Gareth Bale, hodně si v klubu slibují i od Marca Asensia. Nějaký velký příchod se ale přesto nabízí, Lopetegui až na výjimky momentálně pracuje s týmem, který převzal po Zidanovi.

Tedy s týmem, jenž sice potřetí za sebou slavně ovládl Ligu mistrů, v domácí soutěži ale za mistrovskou Barcelonou zaostal o propastných sedmnáct bodů a skončil až třetí. Něco takového v Madridu rozhodně nechtějí zažít znovu, zatím přitom v přestupovém období spíš oslabili.

Hodně usilují o příchod brankáře Thibauta Courtoise z Chelsea, myslet ale musejí i směrem dopředu. Nebo se Ronalda nakonec pokusí nahradit jen z vlastních zdrojů? Pak by po letech velkolepých nákupů hvězd skutečně začala nová éra Realu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud