27. července 2018 • 21:45

Real láká útočníka. Obavy u Kanea, šance odchovance i odmítání Bayernu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Žhaví kandidáti na místo hrotového útočníka Realu MadridŽhaví kandidáti na místo hrotového útočníka Realu MadridFOTO: Koláž iSport.cz

    Musí jednat, a to hodně rychle. Real Madrid po odchodu Cristiana Ronalda urgentně shání hráče do ofenzivy. Královský klub potřebuje sehnat opravdovou hvězdu, zabijáka, který je okamžitě schopný sázet mraky gólů. Vysoko na seznamu jsou zajímavá jména. Španělský server AS rozebírá čtyři velmi žhavé kandidáty. Co hraje pro jejich angažmá, co naopak vytipovaným útočníkům chybí k tomu, aby oblékli dres "bílého baletu"?

  • Edinson Cavani: schůdná varianta

    Klub: PSG. Věk: 31. Smlouva do: 2020

    Portugalec Cristiano Ronaldo odvádí zraněného Edinsona Cavani během osmifinále MSFoto ČTK

    Uruguayjský zabiják je momentálně nejžhavějším kandidátem na pozici hrotového útočníka Realu. V jednatřiceti letech tuší, že má pravděpodobně jednu z posledních možností podepsat opravdu lukrativní smlouvu ve velkém klubu. Angažmá v Realu by si navíc splnil dětský sen. Vzhledem k tomu, že PSG hodlá za každou cenu udržet dvojici Neymar, Mbappé, mu nejspíš nebudou bránit ani bohatí vlastníci francouzského šampiona. Cavani tam odvedl ohromné služby a má ještě na dva roky platný kontrakt. Vykazuje ohromující čísla - v uplynulé sezoně nastřílel 40 gólů ve 48 zápasech, v té předešlé mířil přesně 49krát v 50 zápasech.

  • Rodrigo Moreno: odchovanec s důvěrou trenéra

    Klub: Valencia. Věk: 27. Smlouva do: 2022

    Španělský útočník Valenci Rodrigo MorenoFoto Profimedia.cz

    Pro možná ne tak známé jméno hrají dva klíčové faktory. Moreno zná velmi dobře prostředí Realu, v "bílém baletu" prošel mládežnickými kategoriemi. Navíc si rozumí s novým trenérem Julenem Lopeteguiem. Nastupoval pod ním ve španělské jednadvacítce, kde trhal střelecké rekordy. Dařilo se mu i v uplynulém ročníku ve Valencii - nastřílel 19 branek ve 44 zápasech a vysloužil si nominaci na šampionát do Ruska. Výstupní klauzuli ze smlouvy, která mu platí až do roku 2022, má nastavenou na 120 milionů euro (přes tři miliardy korun), Valencia je ale ochotná pustit svého střelce za částku pohybující se okolo 70 - 80 milionů eur.

  • Robert Lewandowski: Bayern odmítá nabídky

    Klub: Bayern Mnichov. Věk: 29. Smlouva do: 2021

    Co s tím Roberte? Hvězdný polský útočník Lewandowski smutní po inkasované brance v utkání proti KolumbiiFoto Reuters

    Polský kapitán se nikdy netajil touhou do Realu jednou odejít. Jenže Bayern, kde má "Lewa" smlouvu ještě na čtyři nadcházející sezony, zatím o jeho prodeji nechce ani slyšet. Kvůli tomu, aby jednání s Realem dopadla, dokonce hráč změnil své agenty. Jenže zatím k žádné dohodě nedošlo, Real nechce platit velkou sumu za hráče, který se na konci sezony nepotkal s ideální formou. Lewandowski sice v uplynulém ročníku nastřílel za Bayern 41 branek, jenže vyhořel v semifinále Ligy mistrů při vyřazení s Realem a následně i na šampionátu v Rusku jako lídr polské reprezentace.

  • Harry Kane: Strach z adaptace na Španělsko

    Klub: Tottenham Hotspur. Věk: 24. Smlouva do: 2024

    Kapitán Anglie Harry Kane děkuje fanouškům po prohře v semifinále MS s ChorvatskemFoto Reuters

    Tottenham teprve nedávno prodloužil se svým kapitánem novou smlouvu, jen těžko bude chtít svůj mladý klenot jen tak uvolnit. Z kandidátů na ofenzivní jedničku Realu je Kane nejmladší, tedy s největší budoucností a potenciálem pro další rozvoj. Jenže bude stát ohromné peníze, které by z něj určitě udělaly jeden z nejdražších přestupů dějin. Real se navíc obává, jak by anglický snajpr zvládl přechod do techničtější La Ligy, když Kaneův styl spíš perfektně zapadá do fyzicky nadupané Premier League. Kaneův transfer zkrátka přináší mnoho rizik, jež slavný klub spíš odrazují.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud