8. srpna 2018 • 21:37

Real ulovil vymodlenou posilu! Z Chelsea přichází gólman Courtois

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický fotbalový brankář Thibaut Courtois přestupuje z Chelsea do Realu Madrid. Anglický klub už s jeho odchodem souhlasil. Jako součást transakce získá z "bílého baletu" na hostování chorvatského záložníka Matea Kovačiče. Courtois se ještě v Realu musí dohodnout na podmínkách své smlouvy a projít lékařskou prohlídkou.



Madridský tým má podle informací médií pro šestadvacetiletého gólmana nachystanou smlouvu na šest let. Jako svou novou posilu má Courtoise představit ve čtvrtek.

Spekulace o přestupu zesílily poté, co se Courtois nedostavil na začátku týdne na tréninky Chelsea. O odchod do Madridu nejlepší gólman mistrovství světa v Rusku stál i proto, že ve městě žije jeho bývalá partnerka s jejich dvěma dětmi.

Chelsea na situaci zareagovala okamžitě a dnes angažovala španělského brankáře Kepu Arrizabalagu. Bilbau za něj podle médií zaplatila 72 milionů liber (asi dvě miliardy korun), což z něj dělá nejdražšího gólmana světa.

Courtois se stal hráčem Chelsea v roce 2011, kdy přestoupil z Genku, tři sezony pak ale strávil na hostování v Atléticu Madrid. Na Stamford Bridge se vrátil v roce 2014 a v pozici brankářské jedničky vystřídal Petra Čecha. Bývalý český reprezentant v roce 2015 odešel do Arsenalu.

Thibaut Courtois v dresu Realu Madrid
Thibaut Courtois v dresu Realu Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud