Adam Procházka
29. října 2018 • 11:25

Piquého ocenili fanoušci Realu. Umlčel urážky směřující na rivala Ramose

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

El Clásico! Souboj nesmiřitelných rivalů Barcelony a Realu Madrid. Nicméně nedělní zápolení dvou rivalů bylo na Nou Campu pravděpodobně jedním z nejméně vyhrocených. Ovlivnila to skutečnost, že o domácím triumfu (5:1) bylo rozhodnuto již delší dobu před závěrečným hvizdem. Duel také nebyl poprvé po devíti letech vyostřen soubojem Lionela Messiho s Cristianem Ronaldem, obě megahvězdy na trávníku chyběly. A došlo i na netradiční gesto. 



Stoper Barcelony Gerard Piqué umravnil fanoušky, kteří začali vyzpěvovat urážlivý chorál namířený na kapitána Realu Sergia Ramose. V jakémkoliv jiném zápase by si v souboji se svým rivalem vjeli do vlasů. Tentokrát tomu tak ale nebylo. Stoper katalánského klubu dokonce umravnil fanoušky na Nou Campu.

„Sergio Ramos je zk**vysyn,“ začali v úvodu utkání vyzpěvovat příznivci Barcelony chorál namířený právě proti kapitánovi Realu. Piqué na to ale okamžitě zareagoval a začal kotel pomocí gest umravňovat. Nakonec se domácí fans umoudřili a stadionem se rozezněly slušnější chorály. Piquého počin po zápase ocenili oba fanouškovské tábory.

„Opravdu miluji Piquého. Naši fanoušci začali urážet Ramose, ale Piqué zdvihl ruku a řekl jim, ať přestanou, a to během největšího zápasu na světě mezi obrovskými rivaly. Opravdový lídr. Můj prezident Piqué,“ napsal fanoušek Barcelony Chief Omar na svůj twitterový účet. "Krásné gesto," napsal tamtéž francouzský fanclub Realu. 

Celkově bylo El Clásico poněkud netradiční. A to nejen kvůli vysoké výhře Barcelony 5:1. Hráči proti sobě nešli nijak ostře a hrálo se ve větším poklidu. Kdoví, čím to bylo. Možná tím, že na hřišti nebyla ani jedna ze světových superstar. Barcelonský Lionel Messi přišel o zápas kvůli zlomenině ruky, Cristiano Ronaldo už po odchodu z Realu válí za Juventus v Serii A.

Vliv mohla mít ale i skutečnost, že Barcelona o své výhře rozhodla brzy před koncem zápasu. Podle trenéra Realu Julena Lopeteguia bylo o vítězi jasno už po třetím gólu domácích, který padl v 75. minutě. „Byl to smrtící zásah. Mohli jsme vyrovnat, ale místo toho jsme inkasovali třetí gól, který rozhodl,“ konstatoval po prohře kouč „bílého baletu“.

Realu se nedaří. V lize z posledních pěti kol vybojoval pouze jeden bod za bezbrankovou remízu s Atlétikem Madrid. Tíhu okamžiku si uvědomuje i kapitán Ramos. „Je to velmi špatná situace. S Barcelonou to byl klíčový zápas, ale my ho nezvládli. Musíme ale zvednout hlavy a ještě více a tvrději pracovat,“ uvědomuje si.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud