25. června 2019 • 21:00

Messiho narozeninová výzva: překonat Ronalda a dovést Argentinu ke zlatu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Lionel Messi oslavil 32. narozeniny. Jaké výzvy má před sebou ve zbytku kariéry?Lionel Messi oslavil 32. narozeniny. Jaké výzvy má před sebou ve zbytku kariéry?FOTO: koláž iSport.cz

    V pondělí oslavil Lionel Messi 32. narozeniny. Zatím to nevypadá, že by jeho úžasná forma nějak zpomalovala, čas se ale zastavit nedá. Na překonávání milníků už má jen posledních pár let. Španělský deník Marca mu k narozeninám vytyčil pár cílů, na které by do konce kariéry mohl dosáhnout.

  • Vyhrát Ligu mistrů jako kapitán

    Triumf v Lize mistrů slavil Messi v dresu Barcelony už čtyřikrát, takových oslav ale není nikdy dostatek. Blaugranas naposledy vyhráli v roce 2015, od té doby skousávají sérii čtvrtfinálových zklamání. Argentinskou hvězdu musí jistě lákat i to, že by ušatou trofej poprvé pozvedl jako kapitán týmu.

    Messi s Barcelonou čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů, naposledy v roce 2015Foto Profimedia.cz

  • Být nejlepším střelcem historie Ligy mistrů

    Messiho kariéru provází rivalita a srovnávání s dalším fenoménem, Cristianem Ronaldem. Jedna k kategorií, kde má CR7 navrch, jsou góly v Lize mistrů - se 126 je nejlepším střelcem historie soutěže. Barcelonská hvězda ale není daleko za ním, momentálně jich má 112. Messi, který je navíc o dva roky mladší, tak má velmi reálnou šanci odvěkého rivala přeskočit.

    Ještě je pár střeleckých rekordů, které Lionel Messi může překonatFoto Profimedia.cz

  • Překonat Ronalda

    Když už jsme u rivality s Ronaldem, Messiho cílem by mělo být i to, aby jednou pro vždy ukončil debatu o tom, kdo z nich je lepší. Oba dva posbírali po pěti Zlatých míčích, převážit vyrovnané soupeření na svou stranu by se Messimu mohlo podařit ziskem šestého.

    Lionel Messi vyhrál pětkrát Zlatý míč. Zatím...Foto Profimedia.cz

  • Vyhrát trofej s Argentinou

    Tohle je první poznámka snad každého Messiho kritika - co dokázal s reprezentací? Ronaldo vyhrál EURO i Ligu národů, jakou trofej má Messi? Argentinec neuspěl s Albiceleste ve třech velkých finále za sebou, a i když si doma hýčká několik let starou medaili z olympiády, rád by k ní přidal i úspěch z mistrovství světa nebo Copa América.

    Argentina v čele s Lionelem Messim je na Copa América ve složité situaciFoto Reuters

  • Mít další sezonu se šesti trofejemi

    Pod Pepem Guardiolou vyhrála Barcelona v čele Lionelem Messim šest trofejí v jediném kalendárním roce. Kdyby se jedinečný úspěch z roku 2009 podařilo zopakovat, těžko by se dalo rozporovat o Messiho postavení na samém vrcholu fotbalového světa.

    Messi s Barcelonou vyhrál šest trofejí v jediné sezoněFoto Profimedia.cz

  • Dát gól na novém Nou Campu

    Messi spojil celou svou klubovou kariéru se stadionem Nou Camp. Barcelona jej bude předělávat, nový Nou Camp bude hotový v roce 2023, bude bude Leovi 36. Bylo by symbolické, kdyby se trefil i na novém svatostánku, ideálně dal první gól, který zrenovované tribuny uvidí.

    Nou Camp leží Messimu u nohouFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud