19. ledna 2020 • 23:03

Barcelona začala pod novým koučem vítězně, gólem rozhodl Messi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony zvládli v 20. kole španělské ligy premiéru pod vedením nového trenéra Quiqueho Setiéna a gólem Lionela Messiho porazili oslabenou Granadu 1:0.



Navzdory drtivé převaze v držení míče se Barcelona nemohla proti soupeři, se kterým první vzájemné utkání v sezoně prohrála, gólově prosadit. Do vedení naopak mohla jít Granada, Yan Brice Eteki ale trefil jen tyč.

Krátce poté viděl v 69. minutě druhou žlutou kartu German Sánchez a favorit přesilovku rychle využil. V 76. minutě přiťukl Arturo Vidal patou míč Messimu a nejlepší střelec soutěže si připsal 14. přesný zásah v sezoně. Katalánský velkoklub dál vede o skóre před Realem Madrid, Granada zůstává desátá.

Poslední Espaňol přerušil devítizápasové čekání na výhru, když uspěl na hřišti Villarrealu. Hosté zvítězili 2:1, přestože dohrávali v oslabení.

Espaňol udeřil už v páté minutě po hlavičce Davida Lópeze a druhý zásah přidal v premiéře po návratu do španělské ligy Raúl De Tomás, který uplynulý půlrok strávil v Benfice Lisabon. Po hodině hry ale zahrál ve vápně rukou Javi López a vedle červené karty potrestal jeho tým z pokutového kopu Santi Cazorla. Vyrovnat už se ale domácí "Žluté ponorce" nepodařilo.

Jedním gólem se na výhře Betisu Sevilla 3:0 nad San Sebastianem podílel záložník Joaquín. Osmatřicetiletý bývalý španělský reprezentant vyrovnal sedmým gólem v sezoně svůj dosud střelecky nejúspěšnější ročník 2003/04.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Mallorca - Valencie 4:1
Branky: 22. a 41. Budimir, 7. Raillo, 79. Lago Júnior - 82. Torres,

Betis Sevilla - San Sebastian 3:0 
Branky: 27. Iglesias, 44. Joaquín, 90.+5 Canales,

Villarreal - Espaňol Barcelona 1:2
Branky: 62. Cazorla z pen. - 5. D. López, 47. De Tomás,

Bilbao - Vigo 1:1
Branky: 76. García z pen. - 56. Rafinha,

FC Barcelona - Granada 1:0 
Branka: 76. Messi.

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud