20. května 2020 • 20:28

Messi už volal nového parťáka. Co komplikuje situaci v Barceloně?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

31 zápasů, 16 gólů, 4 asistence. Aktuální bilance v přerušené sezoně dělá z Lautara Martíneze mimořádně lákavé zboží. Argentinský bombarďák v dresu Interu zaujal i jednoho z nejlepších fotbalistů historie. Lionel Messi si mladého útočníka extrémně oblíbil. Podle katalánského deníku Sport dokonce nelenil a talentovanému krajanovi zavolal, aby kývl na vábení z Barcelony.



Brzy 23letý Martínez se před koronavirovou pauzou rozehrál do báječné formy. Střílelo mu to v italské lize i v Lize mistrů, v základní skupině dal gól proti Slavii, Dortmundu i Barceloně. Těží ze spolupráce s Romelem Lukakem, vyladěný tandem si báječně sedl a děsí obrany všech soupeřů.

Kolem nadaného forvarda delší dobu krouží Barcelona, která shání spolehlivého hrotového střelce za momentálně zraněného a pomalu stárnoucího Luise Suáreze. Lautaro dokonale splňuje všechna klíčová kritéria, dokonce ho schvaluje i Lionel Messi. Argentinský kápo si spoluhráče pečlivě vybírá, uznává jen naprosto špičkové zboží. S mladším krajanem by si ale spolupráci rád vyzkoušel. Proto osobně lobboval za případný transfer z Interu Milán.

„Je podobný hráč jako Luis Suárez, takového by chtěl mít ve svém týmu každý,“ prohlásil trenér agrentinské reprezentace Lionel Scaloni. „Lautaro patří mezi útočníky, co jsou v kurzu. Má ohromné předpoklady, je hladový po úspěchu. Každý ho sleduje,“ dodal Scaloni.

Messi už si s mladým šutérem zahrál v národním dresu, dobře ví, že by jim to spolu mohlo klapat i na klubové úrovni. Sám Martíneze nabádá, aby si jako další působiště vybral Barcelonu, aby klub společně dotáhli k dalším úspěchům.

„Je logické, že chtějí hrát spolu, funguje jim to a na hřišti si rozumí. Čím víc zápasů spolu odehrají, tím lépe pro reprezentaci,“ podotkl šéf argentinské střídačky. „Ale upřímně - je mi jasné, že tohle nebude jednoduché. Podaří se Lautara dostat z Interu? Jde o velký klub s velmi silným prezidentem. Doufám, že to pro hráče dopadne co nejlépe,“ uzavřel Scaloni.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud