26. července 2020 • 13:20

Messi si vybral trenéra. Do Barcelony chce hrdinu nováčka z Leedsu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je veřejným tajemstvím, že se pod trenérem Quiquem Setiénem po ztraceném titulu v La Lize houpe židle. Barcelona už se poohlíží, kým by stratéga, kterého zaměstnala teprve v lednu, nahradila. Kapitán Lionel Messi, který má na Camp Nou slovo jako snad nikdo jiný, už si vybral. A ukázal do Anglie, konkrétně do Leedsu, na Marcela Bielsu.



Messiho krajan Bielsa je svéráz. Náročný kouč si vysloužil přezdívku „El Loco“, tedy blázen. Potrpí si na analytický přístup, soupeře dokáže u videa rozebrat na mikročástice. Teprve před pár dny si užil ohromný úspěch, když Leeds jako šampiony druhé anglické ligy dotáhl do Premier League, v osmisettisícovém městě po něm dokonce byla pojmenována ulice. Tak moc ho tam milují.

Jenže 65letý stratég na Elland Road stále neprodloužil smlouvu, ta stávající mu má vypršet během několika následujících dní. Ambiciózní majitel Andrea Radrizzani nejspíš nebude mít ve vyjednávání lehkou pozici – Bielsa se sice v Leedsu zabydlel víc než dobře a jistě by rád zůstal, potenciální nabídka z Barcelony se ale neodmítá.

O tom, že o Bielsu stojí samotný Lionel Messi, nejvlivnější osoba v Barceloně, píší anglická média s odvoláním na The Sun. Z webu bulvárního deníku byla už zpráva odstraněna kvůli údajnému právnímu zásahu, jinde stále zůstává. Argentinská superhvězda věří, že bývalý kouč jeho národního týmu by katalánský klub dokázal dát do latě na hřišti zavedením svého dominantního systému, ale i mimo něj.

Dalším, o koho by prý Barcelona stála, je její bývalý kapitán Xavi, momentálně trénující v Kataru. Někdejší vynikající záložník se ale k návratu zatím moc nemá. Prý ho odrazují právě ne zrovna vřelé vztahy mezi hráči a vedením.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud