13. listopadu 2020 • 12:40

Barcelona a problém Griezmann. V kouči sílí obavy: Snažíme se, ale…

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde o jeden ze zásadních úkolů, který se ale Barceloně stále nedaří. Jak probrat Antoina Griezmanna, francouzského šikulu a zabijáckého střelce, jenž v dresu Atlétika tyranizoval jednu obranu za druhou? Po nákladném přestupu v něm katalánský giant ani ve druhé sezoně nedokáže zažehnout ty správné motory. Španělský server sport.es přinesl informace o sílícím znepokojení, které s drahou akvizicí na Camp Nou panuje.



Barcelonu v létě emotivně opustil kanonýr Luis Suárez, což mělo uvolnit nohy právě Griezmannovi. Francouzský střelec se posunul na úplný hrot, dostal víc prostoru, aby to ve své druhé sezoně v katalánské metropoli rozbalil naplno.

Jenže na nějakou explozi to u Griezmanna zatím nevypadá. 29letý hráč, který stál 120 milionů eur (více jak 3,1 miliardy korun) plus 15 milionů v následných kompenzacích, má z 57 utkání bilanci 17 branek a pět asistencí. To je na hráče takového kalibru zatraceně málo.

Trenér Ronald Koeman mu po svém nástupu do funkce vyjádřil důvěru, stále doufá, že se útočník nakopne a ve spolupráci s Lionelem Messim začne fungovat. Jenže body francouzskému reprezentantovi stále chybějí, což začíná znepokojovat i přísného nizozemského odborníka.

TOP evropské přestupy: Rušno v Anglii, Lipsko našlo náhradu za Schicka
Video se připravuje ...

„Snažíme se mu pomáhat, ale všechno záleží na něm,“ pověděl Koeman diplomaticky. Problémem u Griezmanna je sebevědomí, které při absenci gólů i asistencí padá logicky k bodu mrazu. Navíc se neustále mluví o tom, že si nemůže sednout s Lionelem Messim, naposledy o chladném vztahu promluvil jeho bývalý agent.

Griezmann zcela jistě ještě dostane v Barceloně prostor, aby o svých kvalitách přesvědčil. Zdroje dobře informovaného španělského deníku Sport mluví o tom, že útočník na sobě na tréninku tvrdě pracuje, snaží se nelichotivou bilanci zlomit.

Griezmann má v Barceloně dlouhodobou smlouvu až do léta 2024. Do konce sezony nejspíš klub neopustí, ale pokud by jeho výkonnostní propad pokračoval, nejspíš otázku setrvání bude na konci ročníku řešit hráč i samotná Barcelona.

SESTŘIH: Juventus - Barcelona 0:2. Messi v ráži, Moratovi neuznali tři góly
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Barcelona - Ferencváros 5:1. Jasná výhra favorita, trefil se i Messi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud