25. května 2021 • 16:51

Vaclík se v slzách loučil se Sevillou. Ocenil gólmana, co mu "vzal" místo

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík se na emotivní tiskové konferenci rozloučil s FC Sevilla, kde končí po vypršení tříleté smlouvy. Dvaatřicetiletý fotbalista poděkoval i svému gólmanskému konkurentovi ve španělském týmu Jasínu Bunúovi.



Vaclíka dojalo video s výběrem jeho nejlepších momentů v Seville i vzkaz od trenéra Julena Lopeteguiho. „Mohu říct, že opouštím Sevillu plný hrdosti po unikátní zkušenosti a splnění mnoha sportovních cílů, jako jsou postup do Ligy mistrů a vítězství v Evropské lize,“ řekl Vaclík.

Ocenil také o dva roky mladšího spoluhráče Bunúa. Marocký brankář v Seville převzal „jeho“ pozici jedničky a v nedávno skončené sezoně ostravského rodáka pustil do branky jen na osm soutěžních zápasů.

„Z celého srdce mohu říct, že jsme spolu měli jeden z nejlepších vztahů, co jsem v kariéře zažil. My brankáři spolu trávíme hodně času a Bono si za tento rok zaslouží veškerý kredit. Díky němu jsem mohl zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Evropské ligy,“ uvedl Vaclík.

Poslední utkání za andaluský tým odchytal v nedělním závěrečném 38. kole španělské ligy a pomohl k domácímu vítězství 1:0 nad Alavésem. Sevilla obsadila čtvrté místo a ziskem 77 bodů stanovila klubový rekord.

„Lituju pouze toho, že jsem nemohl říct sbohem fanouškům přímo na (stadionu) Sánchez-Pizjuán. Naši příznivci jsou jedineční a nikdy na ně nezapomenu,“ konstatoval Vaclík, jenž převzal zarámovaný dres s číslem 94 podle počtu odehraných soutěžních duelů za Sevillu.

„Když jsem do Sevilly přišel, řekli mi, že je tady něco speciálního, a po třech letech to mohu zcela potvrdit. Byli jsme tu s rodinou moc šťastní. Město i klub jsou součásti našich životů a kus srdcí tady necháváme. Díky všem,“ dodal šestatřicetinásobný reprezentant.

Češi v evropských ligách: Souček s Coufalem v pohárech, Pavlenka s Gebre Selassiem spadli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud