5. srpna 2021 • 19:54

ŠOK: Messi končí v Barceloně! Klub na hlavní hvězdu nemá peníze

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle si nikdo nedokázal představit! Spojení Barcelony a Lionela Messiho je definitivně u konce. Španělský gigant vydal ve čtvrtek večer prohlášení, kde oznámil, že klub nepodepíše s hlavní hvězdou nový kontrakt. Na prodloužení spolupráce byly obě strany domluvené, jenže špatná ekonomická situace Barcelony znemožnila hlavní hvězdu podepsat.



„Ačkoliv Barcelona a Lionel Messi dosáhli dohody a obě strany projevily jasný zájem dnes podepsat nový kontrakt, nemůže k tomu dojít kvůli finančním a strukturálním regulím (regulace španělské La Ligy). Výsledkem je, že Lionel Messi nemůže zůstat v Barceloně. Obě strany hluboce litují toho, že přání hráče a klubu nemůže být vyplněno,“ napsala Barcelona na klubové stránky a vypálila letní fotbalovou bombu.

Zatím není jasné, jak se k celé situaci postaví samotný hráč a jeden z nejlepších fotbalistů historie. „Barcelona z celého srdce vyjadřuje svému hráči vděčnost za jeho přínos ke zvelebení klubu a do budoucna mu přeje vše nejlepší v osobním i profesním životě,“ zní ve druhé části prohlášení.  

Messi chtěl klub, kde vyrostl a strávil celou fenomenální profesionální kariéru, opustit po minulé sezoně, jeho žádost o ukončení kontraktu rok před jeho vypršením vedení odmítlo. 

Aktuálně se situace změnila, po zvolení Joana Laporty do čela klubu 34letý fotbalista změnil názor a po návratu z dovolené byl připravený podepsat novou, pětiletou smlouvu. Dokonce souhlasil s tím, že půjde s platem o polovinu dolů. 

Jenže finanční situace Barcelony je v současné době tristní, kvůli obřím dluhům a výdajům na platy hráčů musí klub zatáhnout za záchrannou brzdu. Pravidla španělské La Ligy nakonec klubu nedovolila, aby s hlavní hvězdou uzavřel dohodnutý nižší kontrakt.

Messi je v Barceloně od 13 let a poté, co se v roce 2004 přesunul do A týmu, odehrál 778 zápasů a vstřelil 672 branek. Suverénně je nejlepším střelcem v klubové historii. S Barcelonou Messi mimo jiné vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

Kam povedou kroky fenomenálního hráče? To se dá zatím jen odhadovat, zájemců o Argentincovy služby bude jistě hodně. Před rokem se mluvilo o Manchesteru City či PSG, oba kluby budou jistě hlavními kandidáty i letos.

Honba na Messiho právě začíná.

LM10 a Barcelona
17 sezon v A-týmu
778 soutěžních zápasů, 672 vstřelených gólů
4 vítězství v Lize mistrů
3 vítězství v Superpoháru UEFA
3 vítězství MS klubů
10 mistrovských titulů v La Lize
7 vítězství ve Španělském poháru
8 vítězství ve španělském Superpoháru

Další osud Messiho: PSG, Manchester City nebo návrat do Rosaria?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud