1. listopadu 2021 • 14:17

Vrátím se do Barcelony, plánuje Messi. Má vysněný post v managementu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný fotbalista Lionel Messi potvrdil touhu vrátit se po konci kariéry do Barcelony, odkud před touto sezonou odešel do Paris St. Germain. Čtyřiatřicetiletý argentinský útočník v rozhovoru pro španělský deník Sport prozradil, že by jednou chtěl být technickým ředitelem. Neví ale, jestli se tak stane v katalánském klubu.



„Vždycky jsem tvrdil, že bych se rád vrátil a Barceloně pomohl jakýmkoli způsobem. Chci být užitečný a pomoci klubu, aby se mu dařilo. Rád bych se stal technickým ředitelem, ale nevím, jestli to bude v Barceloně. Chtěl bych klubu pomoci, protože ho miluju. Byl bych rád, kdyby se mu i nadále dařilo, pokračoval v růstu a pořád byl jedním z nejlepších na světě,“ řekl Messi.

Po konci kariéry se s rodinou do Barcelony vrátí. „Je téměř jisté, že tam znovu budeme žít. Přesně to má žena chce a chci to i já. Nevím, kdy v PSG skončím, ale přestěhujeme se zpátky do Barcelony,“ uvedl rodák z Rosaria.

Messi v Barceloně před aktuálním ročníkem neprodloužil plánovaný kontrakt, protože si ho katalánský klub nemohl dovolit kvůli pravidlům finančního fair play španělské ligy. Kapitán argentinské reprezentace, považovaný za jednoho z nejlepších fotbalistů historie, strávil v Barceloně do té doby celou dosavadní kariéru. Odehrál za ni 778 soutěžních zápasů a se 672 brankami je suverénně nejlepším střelcem v klubové historii. Messi mimo jiné s „Barcou“ vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

Lionel Messi strávil v Barceloně dlouhé roky. A plánuje se vrátit
Lionel Messi strávil v Barceloně dlouhé roky. A plánuje se vrátit

„Blaugrana“ se bez Messiho nedaří. V La Lize jsou až devátí. Kvůli neuspokojivým výsledkům skončil na trenérské lavičce minulý týden Ronald Koeman. Po polovině odehraných zápasů ve skupině Ligy mistrů jim patří třetí místo.

Naopak PSG je v Ligue 1 i ve své skupině Ligy mistrů první. Právě triumf v nejprestižnější evropské pohárové soutěži je Messiho hlavní ambicí s Pařížany. „Byl to jeden z důvodů mého příchodu do PSG. Má skvělý kádr,“ prohlásil Messi.

V útoku vedle bývalého spoluhráče z Barcelony Neymara nastupuje i s Kylianem Mbappém. „S Kylianem to ze začátku bylo zvláštní, protože jsme nevěděli, jestli zůstane. Zabýval se svými věcmi. Naštěstí ale zůstal a poznáváme se víc a víc jak na hřišti, tak mimo něj. Vycházíme spolu úžasně. V kabině panuje zdravá atmosféra,“ konstatoval držitel rekordních šesti Zlatých míčů.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud