6. ledna 2022 • 04:40

Real: plán na nové Gálacticos. Mladé superhvězdy, přeplácení ven

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezonou projíždí v tempu rozjetého šinkanzenu. Fotbalisté Realu Madrid vedou ligu, těší se na jarní Ligu mistrů a od léta utrpěli pouhé tři porážky. Přesto se v kancelářích horečně pracuje. Chystá se velmi ambiciózní projekt „nových Galácticos“ v čele s útočnými hvězdami Mbappém a Haalandem. Zároveň existuje seznam hráčů, kteří v klubu skončí. Jaký má královský klub plán, nastínil renomovaný španělský deník AS.



Hlavní přestupový terč je jasný. Kylian Mbappé. 23 let, francouzský mistr světa, aktuální ligová bilance 17 zápasů, 9 branek, 8 asistencí. Žádaná hvězda z PSG, jemuž končí v létě smlouva a bude k mání zadarmo.

Francouzský klub se stále snaží svou klíčovou osobností udržet a nabízí novou smlouvu, nicméně vše zatím nasvědčuje tomu, že Mbappého pod Eiffelovkou neudrží. Mladý útočník chce změnit vzduch a angažmá v Realu jej láká. V italských médiích zazněly informace, že Real poslal už v lednu nabídku na 50 milionů eur (1,3 miliardy korun), což ale klub vyloučil. Půlroku si počká a v létě novou ofenzivní hvězdu představí v plné parádě.

V případě Realu nejde jen o Mbappého, jehož příchod vypadá velmi pravděpodobně. V klubové strategii má figurovat i další hvězdné jméno - Real by do svých barev rád oblékl Erlinga Haalanda, norského zabijáka z Dortmundu.

A v jeho případě bude transfer mnohem komplikovanější.

Haaland má v Borussii platný kontrakt až do léta 2024, nabídky na něj chodí ze všech velkých evropských celků, kteří si nákladnou transakci mohou dovolit. Včetně konkurenční Barcelony, která si ale prošla značnou finanční krizí.

Podle španělského AS si ale Haaland už Real vybral jako svou novou fotbalovou stanici. Vedení španělského celku směřuje náročnou operaci k tomu, aby 21letý forvard přišel nejpozději v roce 2023, jednat už hodlá v tomhle létě. Musí samozřejmě splnit vysoké nároky Dortmundu, hráčova otce i známého agenta Mina Raioly, jenž si potrpí na tučné přestupové bonusy.

Real ale neřeší jen dva superstřelce, kteří mají postupně vystřídat současného kanonýra Karima Benzemu (34). Klub plánuje prodloužit o další rok spolupráci se stárnoucím, ale na výkonnosti neklesajícím špílmachrem Lukou Modričem (36). Klub uvažuje i o stoperovi Chelsea Antoniovi Rüdigerovi (28), u něj ale Real naráží na přemrštěné platové požadavky.

Naopak s některými výraznými osobnostmi už se nepočítá. Nejpozději v létě skončí sága Bale, kdy Velšanovi vyprší smlouva, která z něj dělá nejlépe placeného hráče týmu. Skončit má i levý bek Marcelo (33), dlouhodobě přebytečný Ceballos (26) a takřka nevytěžovaný Vallejo (25).

V ambiciózních plánech se počítá i se zapojováním mladých odchovanců. V klubu s ohromným tlakem a nároky na okamžité výsledky se ale začleňování mladých tváří tolik nedaří, zvlášť pod zkušeným koučem Ancelottim, jenž rád spoléhá na osvědčené tváře a příliš neexperimentuje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud