1. února 2022 • 07:57

Aubameyang míří do Barcelony. Bez finanční náhrady, smlouva na rok a půl

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Pierre-Emerick Aubameyang přestoupil podle BBC bez finanční náhrady z Arsenalu do Barcelony. Dvaatřicetiletý kanonýr prošel v závěrečný den lednového přestupního období zdravotními testy a podepsal v katalánském klubu smlouvu na rok a půl. Aubameyangův přestup by měl být oficiálně oznámen během dnešního dopoledne.



Rodák z francouzského Lavalu reprezentující Gabon působil v Arsenalu od roku 2018. Do Londýna přestoupil za 63,75 milionů eur (tehdy 1,6 miliardy korun) z Borussie Dortmund, což z něj dělalo nejdražší posilu v historii „Gunners“.

V sezonách se 2018/19 a 2019/20 byl Aubameyang nejlepším střelcem týmu a donedávna v něm působil i v roli kapitána. V prosinci však kvůli disciplinárnímu prohřešku o pásku přišel a trenér Mikel Arteta jej vyřadil ze sestavy.

Míč je poklad, važte si ho. Jak se Barca pod Xavim vrátí ke kořenům...
Video se připravuje ...

Aubameyang, který byl nejlépe placeným hráčem klubu, odehrál v anglickém týmu 163 zápasů a vstřelil v nich 92 branek. V této sezoně nastoupil k 15 duelům, v nichž se střelecky prosadil sedmkrát. Londýnskému týmu patří v neúplné tabulce anglické soutěže šesté místo s 36 body.

To Barcelona se po nevydařeném úvodu sezony a příchodu trenéra Xaviho výsledkově zvedá. Katalánský velkoklub neprohrál aktuálně v domácí lize šest zápasů po sobě a patří mu 35 body pátá příčka. Na vedoucí Real Madrid však ztrácí 15 bodů.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud