1. dubna 2022 • 04:40

Milovanější než CR7? Ano! Jak Benzema dosedl na trůn a přijímá hold

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo opustil Santiago Bernabéu v létě 2018. Real Madrid občas klesal, ale nad hladinu ho vždy vytáhl Karim Benzema, který od té doby nasbíral 120 gólů a 45 asistencí. Jak řekl Andoni Zubizarreta: „Ukázal rozdíl mezi fotbalem a velkým fotbalem.“



Benzema pevně uchopil páky moci a vévodí La Lize. Nastřílel nejvíc branek a vyčaroval nejvíc gólových přihrávek. Náročnou porotu madridských fandů namlsal celkem 32 zásahy a 13 asistencemi (34 utkání).

Real Madrid si stezku k titulu prošlapává pod jeho vedením a nemusí se bát ničeho zlého. Když se zamotá v trní, kapitán Karim si ramenem razí cestu vpřed.

Rozhoduje většinu zápasů, i ty snazší, i ty pernější, kdy soupeř klade tuhý odpor, i ty nejtěžší, kdy je úspěch draze vykoupený a hráči se cítí, jako by převeslovali Atlantik.

„Je naším obrovským lídrem a fantastickým útočníkem,“ řekl trenér Carlo Ancelotti. „Za ty roky neuvěřitelně vyrostl a má velkou mentální sílu. Neříkám to často, ale konkrétně na Karima jsem velmi hrdý.“

Byl to právě Big Benz, který rozšlapal PSG jako hrad z katarského písku a v osmifinálové odvetě Ligy mistrů zatančil třígólový balet. „Magický Benzema,“ zvolal Rio Ferdinand. „Pařížané stiskli sebedestruktivní tlačítko, ale bez Karima by Real neměl nárok.“

Pro rodáka z Lyonu to byl výjimečný večer se vším všudy. Ancelottimu a spol. ukáplo pár slz dojetí a euforie, zato šéfové Les Parisiens se tvářili jako ještěrka s úžehem – prezident Al-Khelaifi a ředitel Leonardo se zkoušeli vlámat do šatny rozhodčích a krotit je musela ochranka.

Benzema se stal nejstarším autorem hattricku v Champions League (34 let a 80 dní). Víc si ovšem váží faktu, že přeskočil Alfreda Di Stéfana, legendu legend Bílého baletu, a je třetím nejlepším střelcem Realu, jehož historie se datuje od roku 1902.

„Karim je teď vedle Lewandowského nejlepší devítkou na světě,“ řekl brankář Thibaut Courtois. „Bravurní útočník a pravý kapitán. Díky jeho vlivu a gólům jsme vyhráli tolikrát, že to ani nespočítám. Je na čase, aby byl i na špici hodnocení Zlatého míče.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud