Jonáš Bartoš
25. září 2009 • 18:16

Oslavovaný Ronaldo: Manchester pořád miluju!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svým přestupem do Realu Madrid přepsal historii. "Bílý balet" za Cristiana Ronalda v létě vysázel Manchesteru rekordních 80 milionů liber (2,3 miliardy korun). Portugalský kanonýr však přiznal, že svůj bývalý klub nepřestal sledovat.



"Manchester pořád miluju," přiznal pro klubové stránky.

Navzdory skvělému úvodu v dresu "Bílého baletu" Ronaldo na klub, kde strávil šest sezon, stále vzpomíná. "Kdykoliv mám možnost, sleduji zápasy United v televizi. Pokaždé mě potěší, když vyhrají," prozrazuje držitel Zlatého míče za rok 2008.

Ronaldo láme v dresu Realu rekordy »

Ronaldo už v kádru Manchesteru vidí svého nástupce. Jeho jméno málokoho překvapí. "Musím pochválit Naniho. Hraje mnohem lépe než loni. Během několika let může patřit k nejlepším fotbalistům planety," pochválil nejdražší hráč světa svého krajana. 

Radost Cristiana Ronalda po vstřelení gólu Radost Cristiana Ronalda po vstřelení góluFoto ČTK/AP


Čtyřiadvacetiletý záložník se ve Španělsku adaptoval vskutku rychle. Čtyři zápasy v lize, pět gólů. K tomu dva zásahy v úvodním utkání Ligy mistrů proti Curychu (5:2). Spolu s další letní posilou, útočníkem Barcelony Zlatanem Ibrahimovičem, vede tabulku střelců španělské La Ligy.

Navíc Ronaldo překonal klubový rekord Realu, když po svém příchodu vstřelil gól ve čtyřech utkání po sobě. "Věděl jsem, že se přizpůsobím rychle. Stačilo jen být trpělivý a dělat to, na co jsem byl zvyklý v Manchesteru," pochvaluje si rodák z Madeiry.

Ronalda těší i přízeň spoluhráčů. "Všichni mi moc pomohli. Děkuji jim a Bohu, že zatím v Madridu jde vše tak skvěle."

Španělskou ligu zatím suverénně ovládají dva hlavní favorité, Real s Barcelonou. Oba týmy ve čtyřech kolech neztratili jediný bod a drtí jednoho soupeře za druhým.

333725:gallery:true:true

A který z fotbalových gigantů letos oslaví ligový titul? "Barcelona má kvalitní mužstvo, ale tentokrát budeme lepší my," je si jistý Ronaldo. Španělsko se už nyní těší na souboj dvou velikánů. Jeden z vrcholů fotbalového podzimu, tzv. El Clasico, vypukne na Nou Campu 29. listopadu v rámci 12. kola španělské ligy.

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud