9. listopadu 2012 • 21:06

Vyhraje Jarolím Ligu mistrů? Českého kouče čeká životní zápas

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se Slavií si už Ligu mistrů zahrál. Teď ji může dokonce vyhrát. V sobotu dopoledne povede trenér Karel Jarolím svůj tým Al Ahlí Džidda ve finále asijské Champions League na hřišti jihokorejského klubu Ulsan Hyundai. Získá cennou trofej?



Na předzápasovém tréninku musel Karel Jarolím obléknout teplejší bundu a hřejivého kulicha. V Jižní Koreji, kde jeho tým nastoupí k finále asijské Ligy mistrů, je podstatně chladněji než v Saudské Arábii.

„S počasím by neměl být problém. Nedávno jsme hráli v oblastech Arábie, které jsou také poměrně chladné, horší je to s časovým posunem. Ale na těch pár dní to zvládneme,“ řekl český kouč na oficiálních stránkách soutěže.

V půl dvanácté středoevropského času (V Koreji bude 19.30) jej čeká jeden z nejprestižnějších duelů v kariéře. Vyhrát Ligu mistrů, ač „pouze“ asijskou, je pro trenéra obrovským úspěchem.

Karel Jarolím se v Čechách proslavil angažmá ve Slavii, kde ho na lavičce střídal Michal Petrouš (vpravo)Foto Michal Beránek (Sport)
„Tímhle zápasem se můžeme zapsat do historie klub,“ uvědomoval si Jarolím, jehož tým si případným triumfem může zajistit i účast na prosincovém mistrovství světa klubů, což by znamenalo možnost zahrát si třeba proti Chelsea s Petrem Čechem. „To by byl samozřejmě velký zážitek i dobrá reklama,“ přikývnul bývalý kouč Slavie.

Tým Al Ahlí Džidda přicestoval do Jižní Koreje již v pondělí, aby měl dostatek času na aklimatizaci a přípravu na duel s domácími „tygry“, jak se přezdívá borcům z týmu Ulsan Hyundai. „Hrajeme daleko od domova, navíc proti hodně těžkému soupeři,“ pravil šestapadesátiletý trenér na adresu soupeře, jenž je favoritem finále – postoupil do něj totiž bez jediné porážky, čímž vytvořil nový rekord soutěže (11 zápasů bez porážky). Ulsan střílí i hodně gólů. „Zase budeme hodně útočit, to je totiž naše nejlepší obrana,“ vyhlásil kouč Kim-Ho gon.

Karel Jarolím se navíc musí vypořádat s problémy v obraně, kde mu chybí několik opor. V hlavě však má jasný plán, jak ve finále uspět. „Pozorně jsem sledoval zápasy soupeře a hodně si odnesl třeba z jejich soubojů s Al Hilálem, který dříve vedl Ivan Hašek. To je v Saudské Arábii velkoklub s ofenzivně postaveným mužstvem, a přesto jim nedal ani gól,“ všiml si.

Dočká se Karel Jarolím v sobotu dopoledne na Ulsan Munsu Stadium životní úspěchu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud