29. července 2014 • 12:37

Brazilští rebelové jsou zpátky. Šachtaru se vrátilo šest "uprchlíků"

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K fotbalistům Šachtaru Doněck už se připojilo všech šest Jihoameričanů, kteří se po přípravě v Lyonu odmítli vrátit kvůli napjaté situaci na Ukrajině. Jako první minulý týden dorazil z Francie brazilský záložník Fred, jehož následovali krajan Ismaily a Argentinec Facundo Ferreyra. Ředitel Šachtaru Sergej Palkin na facebooku potvrdil, že do tréninku se zapojili i zbývající Brazilci Alex Teixeira, Dentinho a Douglas Costa.



Šestice se po sestřelení malajsijského letadla odmítla před deseti dny vrátit k ukrajinskému mistrovi a majitel klubu Rinat Achmetov jim pohrozil sankcemi. Šachtar mezitím přenesl svou základnu do Kyjeva a zápasy domácí soutěže i evropské poháry bude hrát ve Lvově na západě země.

"Rodina se o mě velmi bála a přesvědčila mě, abych se nevracel na Ukrajinu. Už druhý den jsem svého rozhodnutí litoval," uvedl na webu Šachtaru Ferreyra.

"Mé obavy se rozplynuly po rozhovoru s ředitelem Palkinem. Uklidnil mě a zaručil, že všichni budeme v bezpečí. Omlouvám se fanouškům, spoluhráčům i trenérovi," přidal třiadvacetiletý útočník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud