19. srpna 2019 • 14:40

Tři mrtví na fotbale. V Hondurasu šlo o život i někdejší hvězdě Celtiku

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle derby se šeredně zvrtlo. Fotbalový zápas mezi týmy Olimpia a Motagua v hlavním městě Hondurasu Tegucigalpě přešel násilnosti přímo na stadionu. Zemřeli při nich minimálně tři fanoušci. Vše měl začít útok na autobus hráčů Motaguy, při kterém byli zraněni tři hráči, včetně Emilia Izaguirra, bývalého obránce Celticu Glasgow.



Takový návrat do vlasti si Emilio Izaguirre nepředstavoval ani v nočních můrách. Po devíti letech se reprezentant Hondurasu vrátil domů, do klubu Motagua, který ho vychoval. Jenže při cestě autobusem na zápas s konkurenční Olimpií na autobus jeho klubu začaly létat lahve a kameny. Bývalý obránce Celtiku skončil se střepem v oku v nemocnici, zraněni byli i dva jeho spoluhráči.

„Díky bohu, že jsou všichni v pořádku,“ napsal pak na Instagram k fotce se zalepeným okem. Zranění fotbalistů by neměla být vážná.

Jenže útok rozpoutal násilnosti mezi fanoušky obou klubů přímo na stadionu i v jeho okolí. A jejich bilance už je tragická. Zemřeli minimálně tři lidé, některá média hovoří i o čtyřech mrtvých. Policie použila k rozehnání střetů slzný plyn, zápas byl samozřejmě odložen.

„Tři lidé zemřeli a dalších sedm je postřeleno nebo pobodáno, jeden z nich je malý chlapec. Tři ze zraněných dospělých jsou v kritickém stavu,“ řekla agentuře Reuters mluvčí místní nemocnice Laura Schoenherrová.

„Zprávy o mrtvých nás bolí. Všichni jsme Hondurasané a přece nezáleží na týmu. Musíme mít respekt k dalším lidem,“ napsal Izaguirre. Prezident Hondurasu Juan Orlando Hernández označil původce střetů za „teroristy“ a slíbil, že viníky dopadne. Na informace vedoucí k jejich vypátrání už je vypsaná odměna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud