24. prosince 2019 • 13:00

Všichni k zemi! Pohárový zápas přerušil nálet. Hráči padali před žihadly

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Scéna jako z válečného filmu. Nebo z hororu. Na stadion v tanzanském Dar es Salaamu ale neútočila žádná letadla, ale něco podstatně menšího – to včely přerušily zápas místního poháru mezi Young Africans a Iringou. A při útoku roje hmyzu platí několik rad, třeba rychle zmizet nebo okamžitě zalehnout.



K zemi! Neobvyklý taktický pokyn zazněl v Dar es Salaamu v úvodu druhého poločasu zápasu místního poháru. Stadion si totiž k průletu vybral roj včel. Zatímco  v Česku se užitečný hmyz při aktuálním chladném počasí zdržuje v úlech, na východě Afriky je 30 stupňů, takže včelstvům nic nebrání v pohybu.

A tak se v 53. minutě zápasu všichni na stadionu starali místo gólů především tomu, aby se vyhnuli žihadlům. Velká část hráčů i realizačních týmů popadala na zem, další účastníci zápasu rychle utíkali do kabin, poradit si musely i stovky diváků na tribunách. Jakkoli situace působila vážně, třeba pomezní rozhodčí bral situaci s humorem, žádná ze včel si ho zřejmě nenašla.

Další takové štěstí neměli. Třeba bek Young Africans Ally Sonso nebyl při bránění se hmyzu tak pohotový a hbitá, takže schytal několik žihadel a strávil několik minut v péči lékařů.

Nakonec se ale i on do zápasu vrátil. Na konci zápasu slavili Young Africans jasné vítězství 4:0, sociální sítě si ale získal především společný zápas obou týmů se spoustou prťavých protivníků vyslaných přírodou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud