Jonáš Bartoš
Premium
15. února 2020 • 13:27

Pekhart blíž k domovu. Legia ohromila zázemím, jak prožíval domácí porod?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poznal fotbal v Německu, Řecku, Izraeli i ve Španělsku. Teď Tomáš Pekhart kývl na další výzvu. V Legii Varšava poznává český útočník špičkový tým, kterému by měl svými góly pomoct vystřílet titul v polské Ekstraklase. „Všechno do sebe zapadlo,“ vypráví třicetiletý forvard pro iSport Premium o rychlém přesunu z Las Palmas. Mluví i o rodinném štěstí, když se s manželkou Adélou o Vánocích dočkali narození dcery Noelie Sarah.



Jak probíhal přestup z Las Palmas, proč jste zvolil zrovna Polsko?
„Mám za sebou hektické dny. První kontakt proběhl asi čtrnáct dní zpátky, pak už to šlo rychle, když jsem se dohodl já na svých podmínkách s Legií. Musely se domluvit i kluby mezi sebou, Legia všechno splnila a vyšla Las Palmas vstříc. Zbývalo už jen to, abych přiletěl do Polska, prošel zdravotními testy a následnými procedurami, které s přestupem souvisí, pak se to mohlo uzavřít. V zimě jsem měl i jiné nabídky z různých zemí, také ze Španělska. Kluby ale nebyly schopné splnit požadavky Las Palmas.“

Co rozhodlo pro změnu klubu?
„To, že jsem dostal takovou nabídku. Všechno do sebe zapadlo, všichni byli spokojení. Co se týká rodiny, jde bohužel úplně o nejhorší načasování (Pekhartovým se před Vánoci narodila holčička). Ale ve fotbalovém světě člověk neví, kde bude druhý den, nejde nic plánovat. Seběhlo se to takhle, před čtrnácti dny bych neřekl, že budu teď v Polsku.“

Udělala na vás Legia velký dojem?
„Legia překonala mé očekávání. Věděl jsem, že jde o klub se super zázemím a vším okolo, je to všechno na vysoké úrovni. Od prvního dne, kdy začaly mé zdravotní testy, všechno okolo skvěle fungovalo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud