24. dubna 2020 • 21:30

Tanečky u parťáka Schicka. Delegace z Barcelony chce trumfnout Liverpool

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plán Barcelony je v létě jasný. Sehnat pořádného útočníka, hvězdnou devítku, která doplní chřadnoucího a pomalu stárnoucího Luise Suáreze. Hlavním cílem španělského klubu zůstává Lautaro Martínez, mladý šutér z Interu. Na Camp Nou ale pokukují i jiným směrem - v Lipsku totiž pravidelně řádí Timo Werner. Spoluhráč Patrika Schicka je delší dobu na radaru Liverpoolu, ale podle španělského Mundo Deportivo se katalánští činovníci už potkali s útočníkovým otcem a chtějí hráče zlákat k sobě.



Získat rozjetého Martíneze z Interu může být pořádně nákladná záležitost, proto Barcelona hledá i jiné alternativy. Velmi zajímavé zboží řádí na německých bundesligových trávnících. Werner má v Lipsku smlouvu do léta 2023, nicméně kontrakt obsahuje výstupní klauzuli na 52 milionů liber (1,6 miliardy korun). Taková suma nemusí být ani v časech koronavirové krize zásadním balvanem a dělá z 24letého šutéra jedno z nejlákavějších zboží na trhu.

Zástupci Barcelony nelenili a ještě na začátku března, než se svět zastavil kvůli virové pandemii, vyrazili do Německa. Sportovní ředitel Eric Abidal a jeho asistent Ramon Planes se měli sejít s Wernerovým otcem, aby naťukli vzájemné sympatie. V rámci výjezdu sledovali i povedenou odvetu osmifinále Ligy mistrů, ve které Lipsko doma smetlo Tottenham 3:0. Werner se v zápase střelecky neprosadil.

Spoluhráč Patrika Schicka nastřílel v 25 zápasech přerušené bundesligové sezony 21 gólů, celkem jich nasázel v aktuálním ročníku už 27. Ve 24letech vyrostl do hvězdy nejvyššího kalibru, je na něj spoleh a psychicky se nesloží ani v nejtěžších zápasech. Dokázal by to i v největších klubech? Zapojte se do diskuze. 

Barcelona má v boji o skvělého zakončovatele velkého soupeře. Delší dobu se o Wernera zajímá Liverpool, kterému šéfuje německý trenér Jürgen Klopp. Krajan na lavičce může hrát v útočníkově hlavě zásadní roli, podle mnoha zpráv je připravený na laso z Anfieldu kývnout.

„Mají Jürgena Kloppa, nejlepšího trenéra na světě, který je z Německa. Existuje mnoho důvodů, proč by mi jeho styl mohl sedět,“ prohlásil obletovaný hráč. 

Liverpool (případně jiný zájemce) musí vyplatit výstupní klauzuli do 15. června, pak vyprší její platnost. Werner by poté za běžných okolností stál nejspíš ještě víc. Jenže jak moc zahýbe s přestupovými cenami koronavirová stopka? Možná i proto „Reds“ nechtějí udělat dohodu hned a počkají, kam se cena německého reprezentanta dostane v létě.

Místo toho uvažují o jiném ofenzivním zboží. V Chelsea v létě vyprší kontrakt brazilskému šikulovi Willianovi, „blues“ nechtějí 31letému hráči nabídnout požadované tříleté prodloužení. Do Liverpoolu by tak mohl odejít zadarmo.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud