6. dubna 2020 • 15:00

Přestupy Sancha a Wernera: Před krizí byly pravděpodobné, ale co teď?

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Září v bundeslize, jsou perspektivní, motají se kolem nich bohatí nápadníci. Kdyby svět nezamořila koronavirová vlna, byly by letní odchody Jadona Sancha z Dortmundu a Tima Wernera z Lipska velmi pravděpodobné. Ale nyní?



Vzdor zmrazeným ligám po celé planetě je v poslední době živo kolem Sancha. Čerstvě dvacetiletý zázračný chlapec má v Borussii vskutku působivou bilanci. V 90 soutěžních zápasech vstřelil 31 gólů a připsal si 42 asistencí. Není divu, že po mladém anglickém reprezentantovi mocně touží elitní kluby v jeho vlasti.

„Budeme respektovat přání hráče,“ nechal se nedávno slyšet šéf BVB Hans-Joachim Watzke v rozhovoru pro deník Bild. „Ovšem ať si bohaté
kluby v této těžké době nemyslí, že si k nám přijedou jako do výprodeje,“ vzkázal Watzke do Premier League. Jinými slovy, vestfálský klub svůj poklad levněji než za 100 milionů (2,78 miliardy korun) eur neprodá. Spíš o pár desítek milionů eur dráž. Přesto podle německých a anglických médií vyvstává jeden vážný zájemce – Manchester United.

Blíží se odchod Timo Wernera z Lipska?
Blíží se odchod Timo Wernera z Lipska?

Slavný klub by po vlažných letech potřeboval provětrat. A Sancho by se mu líbil. „Má faktor X. Má potenciál stát se gigantickou superstar,“ podotkl Rio Ferdinand, bývalý výtečný obránce United. Werner je také jako magnet na nejlepší kluby. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní tahoun Lipska hrál v této sezoně báječně, v 36 soutěžních zápasech dal 27 gólů.

Případná přestupová suma by se měla pohybovat mezi 50 a 60 miliony eur (až 1,67 miliardy korun). Kdo má o něj nejvíc stát? Bayern Mnichov a Liverpool. „Timo tu má dlouhodobou smlouvu, hraje úžasnou sezonu, cítí se dobře, může tu hrát Ligu mistrů, vede ho trenér, který ho už posunul dál. Nemá velký důvod, proč by měl přemýšlet o odchodu,“ řekl minulý týden sportovní ředitel RB Markus Krösche televizi Sky.

Hložek k Schickovi? Manažer Lipska ho sledoval v derby
Video se připravuje ...

Už dříve konstatoval, že bude záležet na tom, jak živý bude přestupový trh v létě. Wernerův osud může (ale nemusí) ovlivnit i budoucnost Patrika Schicka, který v Lipsku hostuje z AS Řím, německý klub ho může koupit za 29 milionů eur (807 milionů korun).

Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE RB Leipzig Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud