13. listopadu 2020 • 04:30

Nej fotbalista světa? Ani Messi, ani Ronaldo. Ale vítěz stejně nepřekvapí

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
  • Kdo jsou nejlepší fotbalisté světa?Kdo jsou nejlepší fotbalisté světa?FOTO: koláž iSport.cz

    Server Goal.com vybral 50 nejlepších fotbalistů a fotbalistek na světě. V závěru roku pokřiveného pandemií, kdy se nebude udělovat Zlatý míč, jde o jeden z nejprestižnějších individuálních žebříčků. Mezi ženami poprvé vyhrála Dánka Pernille Harderová a i mužskou kategorii ovládl muž, jehož jméno se ocitlo na vrcholu poprvé. Podívejte se na největší hvězdy současného fotbalu.

  • 5. Cristiano Ronaldo

    Juventus Turín

    No a co, že mu táhne na 36 let? V době, kdy se dá jen máloco předpovídat, je Cristiano Ronaldo jednou z mála jistot. Po přesunu ze Španělska do Itálie pálí i v Juventusu, v jednu chvíli dokonce vyrovnal letitý rekord a skóroval v jedenácti zápasech po sobě.

    „Musíte být opravdu dobří, když jste vyhráli titul pode mnou,“ vtipkoval Maurizio Sarri. Ve skutečnosti je domácí trofej pro Juventus vlastně povinná – aktuálně už devátá v řadě. Jenže sezona i tak skončila hořkým vyřazením už v osmifinále Ligy mistrů a Sarriho odchodem. Ronalda zase pár týdnů trápil virus, nicméně teď už zase střílí.

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Reuters

  • 4. Neymar

    PSG

    I ti největší kritici extravagantního Brazilce musí uznat, že na historicky prvním postupu do finále Ligy mistrů měl klíčovou zásluhu. Kvůli zranění sice Neymar odehrál v domácí soutěži jen 15 zápasů (a stihl v nich 13 gólů), ale vrátil se v nejlepší formě. Dortmund vyřadil dvěma góly v podstatě sám a důležitou roli hrál i v dalších zápasech.

    Jen finále nevyšlo a PSG zůstane znovu bez vytoužené evropské trofeje a znovu nastává doba spekulací, jestli v Paříži zůstane, nebo se vrátí do Barcelony. Na loňská vyjádření fanoušci postupně zapomněli, jak to bude tentokrát?

    Neymar NeymarFoto Reuters

  • 3. Lionel Messi

    Barcelona

    Divný rok. Několik týdnů to dokonce vypadalo, že ikona novodobé Barcelony poprvé v seniorské kariéře změní klub a bude si zvykat na Anglii. Nakonec Lionel Messi zůstal, i když prozradil, jak moc jeho a jeho rodinu zasáhly problémy s bývalým prezidentem klubu Bartomeuem.

    Bez ohledu na to hrála Barcelona pod jeho velením do posledních kol o titul v La Lize a dostala se do čtvrtfinále Champions League, v soutěžích „velké pětky“ neměl nikdo víc asistencí (25) a v průběhu sezony přidal i 31 gólů. Španělského krále střelců vyhrál počtvrté v řadě. „Představte si, co může dokázat, když bude na Camp Nou zas pořádek,“ řečnicky se ptají redaktoři Goal.com

    Lionel Messi Lionel MessiFoto Reuters

  • 2. Kevin De Bruyne

    Manchester City

    Možná trošku překvapení v elitní pětce, ale Belgičan za sebou má skvostný rok, na Ostrovech vyčnívá. Králem Premier League sice je Liverpool, ale Kevin De Bruyne nasázel 13 gólů a přidal i rekordních 20 asistencí.

    I v Lize mistrů dělal, co mohl. O to větší byla jeho frustrace po vyřazení od Lyonu: „Stejné sra*ky, jen jiný rok,“ naštval se. Citizens možná během letní přestávky nevyužili šanci získat Lionela Messiho, ale dokud mají De Bruyneho, mají velkou šanci, že se vytouženého vítězství v Lize mistrů dočkají.

    Hvězdný záložník Manchesteru City Kevin de Bruyne Hvězdný záložník Manchesteru City Kevin de BruyneFoto Reuters

  • 1. Robert Lewandowski

    Bayern Mnichov

    Vždycky to byl střelec, ale teď, ve 32 letech se dostal na vrchol. Vyzrál a pálí jeden gól za druhým. Během výtečné sezony Bayernu Mnichov nastřílel během 47 zápasů neuvěřitelných 55 gólů. Taková čísla nemá v TOP evropských ligách nikdo. Ani Messi, ani Ronaldo se jim nepřibližují.

    Zlatým hřebem roku bylo vítězné finále Ligy mistrů, byť zrovna v něm skončila jeho série deseti soutěžních zápasů s gólem v řadě. Klíčová role při cestě Evropou byla pro Goal.com klíčovým ukazatelem, koho z hvězd vybrat. „Vzhledem k tomu, že to byl těžký rok pro celý svět, je Lewandowského pozdní nástup na trůn hodně aktuální.“

    Pro další pořadí pokračujte >>>

    Robert Lewandowski se raduje z hattricku v zápase proti Frankfurtu Robert Lewandowski se raduje z hattricku v zápase proti FrankfurtuFoto Reuters

  • Další pořadí:

    6. Kylian Mbappé (PSG)

    7. Virgil van Dijk (Liverpool)

    8. Karim Benzema (Real Madrid)

    9. Thomas Müller (Bayern Mnichov)

    10. Sadio Mané (Liverpool)

    11. Joshua Kimmich (Bayern)

    12. Thiago Alcantara (Bayern)

    13. Sergio Ramos (Real)

    14. Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

    15. Romelu Lukaku (Inter Milán)

    16. Serge Gnabry (Bayern)

    17. Erling Haaland (Dortmund)

    18. Mohamed Salah (Liverpool)

    19. Ciro Immobile (Lazio)

    20. Alphonso Davies (Bayern)

    21. Manuel Neuer (Bayern)

    22. Bruno Fernandes (Manchester United)

    23. Jordan Henderson (Liverpool)

    24. Jadon Sancho (Dortmund)

    25. Paulo Dybala (Juventus)

    Kylian Mbappé se proti Angers dočkal trefy až v závěru utkání Kylian Mbappé se proti Angers dočkal trefy až v závěru utkáníFoto Reuters

  • Nejlepší ženy:

    5. Wendie Renardová (Lyon)

    4. Dzsenifer Marozsanová (Lyon)

    3. Lucy Bronzeová (Manchester City)

    2. Vivianne Miedemaová (Arsenal)

    1. Pernille Harderová (Chelsea)

    Pernille Harderová nedávno přestoupila do Chelsea Pernille Harderová nedávno přestoupila do ChelseaFoto Profimedia

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud