22. září 2021 • 12:15

Viceprezident Surinamu (60) hrál v poháru za svůj klub. Dřív vedl povstání

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šedesátiletý surinamský viceprezident Ronnie Brunswijk nastoupil jako kapitán v úterním utkání prvního kola fotbalové Ligy CONCACAF mezi Interem Moengotapoe, jehož je majitelem i předsedou, a Olimpií Tegucigalpa. Bývalý vůdce povstalců v surinamské občanské válce odehrál v druhém nejvyšším středoamerickém poháru po Lize mistrů 54 minut, jeho tým prohrál 0:6.



Brunswijk oblékl dres s číslem 61 symbolizující rok jeho narození. Zahrál si po boku svého syna Damiana, který je o 40 let mladší. V odvetě v Hondurasu ale bohatý podnikatel nenastoupí, protože je na něj vydán zatykač. V Nizozemsku byl odsouzen na osm let a ve Francii na deset let za obchod s drogami. Surinam svoje obyvatele nevydává.

Podle některých zdrojů se Brunswijk stal v 60 letech a 198 dnech nejstarším fotbalistou, který si zahrál v mezinárodním zápase. Absolutní primát v profesionálních soutěžích drží podle Guinnessovy knihy rekordů Egypťan Izzadín Bahádir, jenž loni nastoupil v utkání třetí egyptské ligy krátce po 75. narozeninách.

Surinamský viceprezident Ronnie Brunswijk nastoupil za klub, jehož je majitelem i předsedou
Surinamský viceprezident Ronnie Brunswijk nastoupil za klub, jehož je majitelem i předsedou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud