Martin Pešout
4. prosince 2021 • 04:30

TOP 5 hráčů, o které bude rvačka: hvězdy Lipska i talent Leverkusenu

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Evropské ligy běží závratným tempem a brzy nás bude čekat zimní přestupové okno. Zájem velkoklubů by mohl být o šikovné hráče Lipska – i bývalý kouč tohoto týmu Ralf Rangnick si do nového působiště v Manchester United z kádru rudých býků vybral jednoho dovedného záložníka. O koho jde a kdo další zaujal evropské velkokluby? Přehled pěti fotbalistů, o které bude v zimě na trhu rvačka, sledujte ve VIDEU na iSport TV.

  • CHRISTOPHER NKUNKU (LIPSKO)

    Hitem letošního podzimu je bezesporu Christopher Nkunku z Lipska. Ve čtrnácti bundesligových zápasech nasbíral bilanci šesti gólů a čtyř asistencí. Co do počtu branek uzavírá vrchní desítku ligových kanonýrů. A přestože v Lize mistrů si jeho tým nevede zrovna nejlépe, francouzský rychlík v pěti duelech sedmkrát skóroval a navrch přidal dvě asistence. Na poslední demolici Brugg 5:0 se podílel dvěma trefami.

    V Lipsku kroutí třetí sezonu, přišel z PSG, kde předtím dostával minimální prostor. Zatímco ve Francii operoval ve středu zálohy, v Německu opanoval levý kraj, kde se mu hraje mnohem lépe. Ve 24 letech má zároveň fotbalovou kariéru ještě stále před sebou, proto lze očekávat, že na něj v nejbližší době bude stát frontu celá řada evropských gigantů. 

  • AMADOU HAIDARA (LIPSKO)

    ZÁJEMCE: MANCHESTER UNITED

    V Lipsku ještě zůstaneme. Bývalý kouč tohoto týmu Ralf Rangnick, který v pondělí převzal Manchester United si z kádru rudých býků vybral záložníka a reprezentanta Mali Amadoua Haidaru. Právě Rangnick ho před pěti lety přivedl do Salcburku, odkud v prosinci 2018 zamířil do spřáteleného Lipska. Jedno dostaveníčko už Haidara a United měli. Loni v závěrečném duelu základní skupiny Ligy mistrů jedním gólem přispěl k vyřazení Angličanů, kteří se pakovali do Evropské ligy. 

    Podle britského tisku budou skauti „rudých ďáblů“ sledovat nejbližší dva zápasy Lipska. V lize s Unionem Berlín a pak souboj s Manchesterem City v Champions League. 

    Pokud United budou chtít Haidaru získat na svou stranu, budou muset vysázet na stůl 33 milionů liber. Tolik údajně činí hráčova výstupní klauzule. 

  • DANI OLMO (LIPSKO)

    ZÁJEMCE: BARCELONA

    A potřetí Lipsko. V jeho řadách se rozhlíží Barcelona. Ta by ráda co nejrychleji, tedy nejlépe už v zimě, přivedla Daniho Olma. Španělský reprezentant by se vrátil domů, protože je odchovancem pověstné akademie La Masia, v mládí prošel i dalším barcelonským klubem Espanyolem. Protože v Katalánsku neviděl před lety pro sebe perspektivu pro vniknutí do velkého fotbalu, vzal to nečekaně oklikou přes Dinamo Záhřeb. Tam se vypracoval v pilíř sestavy, sbíral zkušenosti v evropských pohárech. Pak přestoupil do Lipska, v ambiciózním klubu byl minulý rok jedním z klíčových hráčů, v této sezoně ale i kvůli zranění paběrkuje. Po návratu z marodky chodí do hry převážně jen na závěrečné minuty.

  • RAHEEM STERLING (MANCHESTER CITY)

    ZÁJEMCE: BARCELONA

    Už nějakou dobu se ví, že Barcelona by ráda ulovila Raheema Sterlinga. Anglické křídlo s reprezentačními zkušenostmi už sedmou sezonu patří do sestavy hvězdami nabitého Manchesteru City, poslední dobou ale místo v sestavě ztrácí. V šestadvaceti letech by se produktivní hráč rád posunul někam, kde by se na jeho individuální kvality více sázelo. A Camp Nou, kde mají rádi kreativce a fotbalové hračičky, by pro něj mohl být ideálním místem. Sedět by mu mohla i tamní technická soutěž.

  • FLORIAN WIRTZ (LEVERKUSEN)

    Leverkusen jako fabrika na talenty? Jen co z německého klubu do Chelsea zamířil za pořádný balík Kai Havertz, má klub Patrika Schicka ve svém portfoliu další hvězdu.  

    Teprve 18letý záložník Florian Wirtz už teď překonal svou bilanci z minulé sezony znamenající pět branek a šest asistencí (momentálně 5+8). A když na konci září vstřelil svůj desátý bundesligový gól kariéry, stal se vůbec nejmladším hráčem, kterému se to kdy podařilo, čímž překonal Lukase Podolskiho, jenž tento primát držel od roku 2004.

    Leverkusen jistojistě bude chtít svůj klenot ještě udržet, postupem času ale kolem jeho diamantu budou kroužit movitější zájemci, tak jako například kolem Erlinga Haalanda z Dortmundu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud