29. března 2022 • 16:10

Overmars má po skandálu novou práci. Dostane víc peněz, zní i kritika

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během své kariéry patřil mezi nejrychlejší fotbalisty na světě. Podobnou rychlostí se ale Marc Overmars pakoval z manažerské funkce v Ajaxu, když se provalilo, že kolegyním posílal nevyžádané zprávy a fotky. A bleskově si našel i nový job, navíc dostane pořádný balík.



Skvělý hráč a podobně dobrý manažer. Marc Overmars si v Ajaxu udělal velké funkcionářské jméno. Klubu vydělal obrovské peníze, když pomohl nastartovat kariéry Frenkieho de Jonga, Matthijse de Ligta. Zároveň za drobné přivedl Hakima Zijacha nebo Davinsona Sanchéze, které pak Ajax se ziskem prodal.

U kolegyň v Amsterdamu měl ale i jinačí pověst, posílal jim totiž nevyžádané a neslušné zprávy. A když se vše provalilo, nečekal, až dostane výpověď, a rychle rezignoval sám.

K dnešním 49. narozeninám si ale nadělil novou práci. Přestěhoval se do Belgie a bude ředitelem Royalu Antwerpy. Týmu, který domácí soutěž vyhrál naposledy v roce 1957 a postavení mezi belgickou elitou získává znovu po 14 letech ve druhé lize v řadě.

Aktuálně je Royal v lize třetí a do Overmarse si slibuje podobné ředitelské výkony, jaké se mu povedly v Ajaxu. A chystá se za to náležitě zaplatit – podle belgických médií má brát v přepočtu přes 24 milionů korun ročně, kdežto jeho roční mzda v Amsterdamu, byť bez bonusů, byl necelých deset milionů.

Přesun pár týdnů po vypuknutí skandálu se ale neobešel bez krititky jak v Beneluxu, tak v zahraničí. Šéfredaktor serveru Inews Daniel Storey píše, že jde o pošpinění obětí Overmarsova chování. Podle jiných jde zas o zbytečný hon na čarodějnice. 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud