Michal Kvasnica
Premium
25. června 2022 • 17:20

„Ztracený“ Čech v Izraeli: Nádherné prostředí. Fotbal je tu techničtější

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

V září 2017 se mu začal obracet život vzhůru nohama, kariéra šikovného stopera stoupala raketovým způsobem. Ondřej Bačo (26) si získal důvěru tehdejšího trenéra Zlína Bohumila Páníka a pravidelně nastupoval. Nejen v české nejvyšší soutěži, ale i v základní skupině Evropské ligy a reprezentační jednadvacítce. „Neuvěřitelný půlrok. Zpětně si však říkám, že to bylo strašně rychlé,“ bilancuje nyní coby hráč izraelského Hapoelu Jeruzalém.



Odmítl prodloužit smlouvu ve Zlíně a přišel pád, který je však momentálně vybalancován radostí z fotbalu v pěkném prostředí. Ondřej Bačo se přes hostování v Líšni a sezoně v rumunském Gaz Metanu Medias dostal až do jednoho z nejstarších měst na světě. Přitom mohl dřív působit třeba v Brně, Liberci nebo druholigovém portugalském Farense.

Trochu jste se českému publiku ztratil. Jak se máte?
„Je pravda, že v Česku moc známý nejsem. Zpětně však musím poděkovat trenéru Uhrinovi, který si mě do Rumunska vybral. Sezona se mi v Gaz Metanu povedla a pak si mě vyhlédli v Izraeli. Mohl jsem sice za bývalým koučem Costou do Portugalska, ale zvolil jsem Jeruzalém. Cílem klubu byla záchrana, ta se podařila. Budu tam pokračovat, v sobotu letím. Takže se mám dobře, díky za optání. Navíc bych měl brzy prodloužit smlouvu o dva roky, což je fajn.“

A život?
„Krásný. Teplo, v létě až moc. (usmívá se) V zimě se dýchá lépe, to mi vyhovuje víc. Fotbal je techničtější než u nás. Hráči jsou tam kvalitnější na balonu, jen tak ho neztratí, mají dobrou techniku. Zase ale není soutěž tak fyzicky náročná jako v Česku. Celkově slušná liga.“

Lidi se baví?
„Návštěvnost je vysoká, kulisa bouřlivá. Atmosféru si užívám. Stadiony jsou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud