7. února 2023 • 17:35

Souboj exslávistů v Belgii: střízlík Sor hlavou skóroval přes obra Ngadeua

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi povedené období prožívá belgický Genk. V roce 2023 vyhrál pět ze šesti ligových zápasů a vede tabulku Jupiler Pro League. V novém angažmá se velmi chytl i Yira Sor. Drobný střízlík, který v lednu přišel ze Slavie, vstřelil v neděli za klub už druhou branku. Ve vápně přelstil jiného bývalého hráče vršovického klubu, obrovitého stopera Michaela Ngadeua.



Nigerijský rychlík zatím naskočil do sedmi zápasů, šestkrát šel na plac jako náhradník z lavičky. Přesto už na sebe výrazně upozornil, v nedělním duelu na hřišti Gentu podruhé skóroval.

Už po dvou minutách na trávníku přesně zacílil hlavou a Genk šel do vedení 2:1. Zápas nakonec zvládli hosté výsledkem 3:1 a upevnili si pozici na čele tabulky, po 24 kolech vedou se sedmibodovým náskokem na Royale Union.

Sor vyniká především rychlostí a zakončováním brejků do otevřené obrany, gól proti Gentu ale zvládl nečekaným způsobem. Ve vápně si naběhl na centr z levé strany, dostal se před Michaela Ngadeua a hlavou přesně zakončil. Sor, 174 centimetrů vysoký hráč, vyhrál souboj s urostlým stoperem měřícím 190 centimetrů, tedy o 16 víc.

Na hřišti se potkali dva bývalí hráči Slavie, v dresu Genku k výhře pomohl i slovenský záložník Patrik Hrošovský , někdejší opora plzeňské Viktorie. Důležitý muž středové řady Genku nastupuje pravidelně, v aktuální sezoně odehrál všech 24 ligových utkání, vstřelil dvě branky a přidal dvě asistence.

Sor do Belgie odešel v zimě, přestupová částka se pohybuje okolo 6,5 milionu eur (necelých 160 milionů korun). Klub do něj vkládá velké naděje, hráč dostal smlouvu až do roku 2027. Slavia na 22letém útočníkovi vydělala, z Baníku ho před rokem koupila za třicet milionů korun.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud