22. ledna 2024 • 22:20

Italský Superpohár ovládl Inter, ve finále zdolal Neapol. Rozhodl Martínez

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Interu Milán získali poosmé italský Superpohár, ve finále v Rijádu porazili 1:0 Neapol. V první minutě nastavení rozhodl jediným gólem zápasu kapitán Lautaro Martínez. „Nerazzurri“ triumfovali v soutěži potřetí za sebou. V historické tabulce se osamostatnili na druhém místě od městského rivala AC a ztrácejí jediné vítězství na Juventus Turín.



Inter měl proti posledním italským šampionům převahu i díky tomu, že po hodině hry byl vyloučen neapolský útočník Simeone. Přesilovku využil v závěru nejlepší střelec Serie A Martínez, jenž zužitkoval ideální Pavardův centr na hranici malého vápna.

Kouč Simone Inzaghi ovládl italský Superpohár už popáté a stal se nejúspěšnějším trenérem. Dosud vévodil historickým tabulkám společně s Fabiem Capellem a Marcellem Lippim. Kromě tří triumfů s Interem uspěl dvakrát s Laziem Řím.

Italský Superpohár se letos poprvé hrál ve formátu se čtyřmi týmy. Inter v semifinále vyřadil Lazio, Neapol si rovněž 3:0 poradila s Fiorentinou.

Italský fotbalový Superpohár v Rijádu - finále:

Neapol - Inter Milán 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Martínez. ČK: 60. Simeone (Neapol).

Inter Milán Vše o klubu ZDE

SSC Neapol Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud