26. ledna 2013 • 14:34

Taková šmudla, smál se gólový Fenin. Ale v mrazu by fotbal zakázal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K postupu fotbalistů Slavie do finále Tipsport ligy výrazně přispěl i navrátilec z Německa Martin Fenin, který vstřelil vítězný gól při semifinálové výhře 3:2 nad Hradcem Králové. Za premiérovou trefu v dresu Slavie zaplatil bolestivou ranou míčem do zad, která při patnáctistupňovém mrazu hodně štípala. Hrát v takovém mrazu by podle Fenina mělo být zakázáno. Více než výhry a gólu si proto váží, že se nezranil.



"Tohle nemá nic společného s fotbalem, bohužel hrát se musí, osobně bych to ale zakázal, protože akorát hrozí zranění. Po takovém zápase je největším úspěchem, že se nikdo nezranil. Je to jak výhra v loterii," řekl Fenin po utkání novinářům. Hrát v takových mrazech prý fotbalově týmu nijak nepomůže.

"Souhře určitě ne. Jediné, co se počítá, že to odmakáme. Fotbalově nám to ale nic nedá. Za takového počasí je to jako běhání po horách," dodal.

Velká zima mu kazila i radost z toho, že se poprvé po příchodu z Chotěbuze zapsal mezi střelce. "Určitě je dobře, že se nebude říkat, že Fenin odehrál už tři zápasy a ještě nedal gól. Góly dělají vždycky radost. V prvních dvou zápasech jsem měl asi čtyři šance a nic nedal, teď se povedla taková šmudla. O to je to asi cennější," řekl o gólu ze začátku druhé půle.

Při něm využil napadání, když vyběhl na brankáře Tomáše Koubka, nechal se jeho odkopem nastřelit a poté dorazil míč do prázdné branky.

Jablonecký gólman Vilém Fendrich sice tentokrát zasáhl a útočník Slavie Martin Fenin gól nedal, jinak ale v duelu Tipsport ligy uspěla Slavia. Vyhrála 4:0.
Jablonecký gólman Vilém Fendrich sice tentokrát zasáhl a útočník Slavie Martin Fenin gól nedal, jinak ale v duelu Tipsport ligy uspěla Slavia. Vyhrála 4:0.

"Asi nečekal, že na něj vyběhnu. To je vždy taková loterie. Na brankáře takhle vybíhám už od sedmi let snad tisíckrát za sezonu a teď se to podruhé vyplatilo. Předtím z toho byla v Německou jednou penalta. Takže obrovské štěstí," řekl a přiznal, že za gól zaplatil velkou bolestí.

"To nastřelení do zad bolelo ďábelsky," dodal.

Ve Slavii je zatím hodně spokojený a chválí své spoluhráče. "Mančaft je super, cítím se tu hezky. Máme tady hodně šikovných mladých kluků. Soupeře většinou i na takovém terénu přehráváme. Tým je hodně dobrý a myslím, že nebude problém, abych do něj zapadl. Až pojedeme do tepla, tak fotbalově půjdeme ještě o polovinu nahoru," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud