Hynek Preisler
3. dubna 2014 • 16:55

Uplácení v Rusku je běžné? Nikdy jsem to neřekl, zlobí se Petržela

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho slova pro ruské noviny o uplácení rozhodčích v Rusku jako běžné praxi působila jako bomba. Kouč Vlastimil Petržela však popírá, že by je někdy vyslovil. „Je to blábol. Všechno si to vymysleli, nemohli mě citovat, nikdy jsem to neřekl,“ pověděl isportu Petržela, který vedl Zenit Petrohrad v letech 2002-2006.



A co měl pro list Izvestija dnes kouč druholigové Vlašimi říci? „Když jsem pracoval v Zenitu, byla praxe uplácení rozhodčích a zmanipulování zápasů obvyklá. Osobně jsem nikdy hráče nepřistihl, jak uplácí, ale nebyl bych překvapen, kdyby k tomu docházelo. Nevylučuju, že výsledky některých zápasů Petrohradu byly dané předem,“ citoval list českého kouče.

S obviněním Zenitu přišel bývalý norský reprezentant Erik Hagen, který uvedl, uvedl, že během působení v Zenitu Petrohrad v roce 2005 se spoluhráči uplatil rozhodčího před zápasem Poháru UEFA proti Vitórii Guimaraes. Každý údajně sudímu dal 3000 dolarů (nyní 60 tisíc korun).

„Někdo musí být první, kdo o tom promluví. Stejně se o korupci v mezinárodním fotbale hodně spekuluje,“ řekl osmatřicetiletý někdejší obránce Hagen norskému listu Verdens Gang. Petrohrad nad Vitórií vyhrál 2:1.

„Hráči se k rozhodčímu ani nemohou nikdy dostat a proč by upláceli nejslabší mužstvo ve skupině? Tohle se možná dělalo na vesnici před čtyřiceti lety, kde se to rozhodčímu strčilo na záchodě do trenek. Vůbec nevím, co si mám o slovech Hagena myslet,“ uzavřel Petržela.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud