20. srpna 2007 • 00:00

Koller se trefil dvakrát za Monako

Autor:
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Koller nastoupil v této sezoně poprvé v základní sestavě Monaka a ukázal, že střílet nezapomněl. Dvě minuty po úvodním hvizdu utkání v Sochaux (0:3) se trefil poprvé, dvě minuty před tím závěrečným podruhé.



Jan Koller nastoupil v této sezoně poprvé v základní sestavě Monaka a ukázal, že střílet nezapomněl. Dvě minuty po úvodním hvizdu utkání v Sochaux (0:3) se trefil poprvé, dvě minuty před tím závěrečným podruhé. Řekl jste si svými góly o základní sestavu? "Nevím, těžko říct. Trenér to podle mého bude točit podle soupeře. Dobré je, že jsme začali hrát na dva útočníky, což mi samozřejmě vyhovuje. Jsme tu na to tři, takže šance je větší." Ale vaše pozice se musela každopádně zlepšit, ne? "Určitě." Mluvil jste s trenérem po zápase? "Osobně ne. On gratuloval všem. Normálně bývá hodnocení až druhý den po utkání, ale teď jsme se rozjeli na reprezentační srazy, takže mi možná něco řekne až po návratu ve čtvrtek." Jak vaše trefy vypadaly? "První jsem dal už ve druhé minutě hlavou po rohu a druhý taky hlavou. Akorát to nebylo po rohu. Hrálo se mi dobře, podařily se mi i nějaké nahrávky, mohl jsem taky přidat třetí gól." Vaše pozice v klubu nebyla kdovíjaká. Radoval jste se proto ze zásahů o to více? "Jako že bych slavil víc? Tak to ne. Ale samozřejmě mám velkou radost." V ligových soutěžích jste dohromady nastřílel už 160 gólů, což vás řadí na dvanácté místo českých historických tabulek. Do desítky vám zbývají tři trefy. Co vy na to? "Je to pro mě čest. Nevadilo by mi, kdybych se mezi těch deset dostal." Změnil povedený zápas něco ve vašem rozhodování o případném odchodu z Monaka? "Ne. Platí, že nechci za každou cenu odcházet. Jsem rád, že tu mám šanci vybojovat si stálé místo. Nedokážu říct, jak velká je teď šance, že z Monaka odejdu." Váš manažer Pavel Paska říkal, že rozhodnutí padne nejpozději v úterý. Je to tak? "Nevím, to se uvidí." Takže je možné, že definitivně jasno bude až v závěru srpna, kdy končí přestupový termín? "Asi ano." Teď už jste v Česku, ve středu vás čeká zápas proti Rakousku. Nemrzí vás trochu, že jste musel opustit Monako po vydařeném utkání? Nepřichází pauza vlastně nevhod? "Ne, vůbec. Zahraju si další utkání, což je přesně to, co potřebuju. Zápasové zatížení mi přijde vhod, mám trochu manko." Jaký význam přikládáte přípravě s Rakouskem? "Značný. Jsme jako národní tým pod velkým tlakem. Chceme ukázat, že ještě umíme hrát fotbal. Potřebujeme se dobře připravit na září a další rozhodující zápasy kvalifikace."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud